Suat Kavukluoğlu

Suat Kavukluoğlu

suat.kavukluoglu@ntv.com.tr

Tüm Yazıları

Müzikseverler büyük bir heyecanla Sezen Aksu’nun müzikte 40’ıncı yılını kutlayacağı ‘Sezen’li Yıllar’ adlı konser serisini bekliyor. “Aksu’yla birlikte Türkiye’nin ve dünyanın 40 yılına görsel ve müzikal olarak tanıklık edeceksiniz” diye tanıtılan bu konserler büyük merak uyandırdı. Yönetmen koltuğunda da gazeteci Cüneyt Özdemir olunca kafalarda sorular belirdi. Nasıl bir kurgu ve akış olacak? Sahnede bir yandan canlı bir belgesel mi izleyeceğiz? Bütün bu soruları Most Production’dan Turgut Kerki’ye sordum.

Haberin Devamı

“Sezen Aksu ve şarkılarıyla aramıza hiçbir şey girmeyecek” diyor ve ekliyor:

“Hazırlanan bütün videolar, sahne arkasında ve yanındaki ekranlardan ‘sessiz’ olarak performansa eşlik edecek, önüne geçmeyecek.” Belli şarkı kolajları ve dönemler için hazırlanan bu videolarda Türkiye ve dünyada 40 yılda olup biten siyasetten topluma, mizahtan magazine kesitler olacak. Dijital olarak da üst seviyede bir prodüksiyondan söz ediliyor. ‘Video Mapping’ uygulamasına da hazır olun.

Çok dinamik ve tempolu bir akış olacağı vurgulanıyor. Bu özel şovun müzik direktörlüğünü Cenk Erdoğan, dans kareografilerini modern dansın önemli isimlerinden Zeynep Tanbay üstleniyor. Aksu, bu konserlerde kariyerinin en hit olmuş şarkılarını yorumlayacak.

Bir nevi ‘Best of Sezen Aksu’ geceleri olacak. Aksu’nun sahnede sanatçı konukları olmayacak. Elbette bazı sürprizler de var. Onları şimdilik açıklamıyorlar.

‘Sezen’le söyle’mek ister misiniz?

Müzikseverler interaktif olarak da konsere katılabilecek. ‘Ne Kavgam Bitti Ne Sevdam’ şarkısını söyleyip #sezenlesöyle hashtag’iyle YouTube’a yüklerseniz, konserde Led ekranda görünme şansınız var. ‘Sezen’li Yıllar’ın, 14 - 15 Temmuz’da önce İstanbul Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda, sonrasında Ankara ve İzmir’de de yapılması planlanıyor. Heyecanla bekliyoruz.

Ruhu dinlendiren zamansız öneriler
Geçen hafta Türk pop sularında yaz ateşinden söz etmiştim. Bu yüksek volümlü ortamda ruhunuzu dinlendirecek önerilerim de var. Zuhal Olcay’ın ‘Başucu Şarkıları 3’, Nükhet Duru’nun ‘Aşkın N Hali’ albümleri çıkalı bir süre oluyor. Her ikisinin de geçmişten günümüze sevdikleri şarkıları yorumladığı bu albümler, yorumculuk dersi gibi. Cover yapmak zordur, o şarkıyı kendinizin kılabilmeniz gerekir.
O yüzden genç müzisyenler bu albümleri bir ders kitabı gibi çalışmalılar.
Nükhet Duru’ya gençlik aşısı
Nükhet Duru, ‘Aşkın N Hali’nde ağırlıklı olarak genç müzisyenlerin şarkılarına yer vermiş. Şebnem Ferah, Halil Sezai, Cem Adrian, Yüksek Sadakat ve Redd şarkılarını Duru yorumuyla dinlemek büyüleyici. Hele Halil Sezai’nin ‘Sonbahar’ı gönülleri öyle okşuyor ki dinlemelere doyamıyorsunuz. Keza çıkış şarkısı ‘Gözlerimin Etrafındaki Çizgiler’le Redd şarkısı ‘Beni Sevdi Benden Çok’ da öyle. En acı kelime bile Duru’nun dudaklarından bal gibi dökülüyor, ipek şal gibi sarıyor ruhu bu albüm. Bu projenin devamı gelmeli.
Ayşegül Aldinç’ten yazın slovu
Ayşegül Aldinç bir süredir ‘Sıfır KM’ şarkılar projesi üzerinde çalışıyor. Göksel’den Harun Tekin’e birçok müzisyen dostu Aldinç’e özel şarkılar yazıyor. Bu projeden Mabel Matiz imzalı ‘Bir Tek Gördüğüm’ yayınlandı geçen günlerde. Aldinç’in en iyi göründüğü Nihat Odabaşı’nın şiir gibi video klibi eşliğinde ben günlerdir döne döne ‘Bir Tek Gördüğüm’ dinliyorum. Siz de bu şarkıyı es geçmeyin, derim.