Süreyya Üzmez

Süreyya Üzmez

s_uzmez@yahoo.com twitter.com/sureyyauzmez

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı’da, 10 yıldır Ot Festivali düzenleniyor. Başladığı günden beri, jüri olarak katılıyorum. Bölgede gastronominin çıtası yükseldi. Şekli maksada kurban eden, lezzetten uzaklaşıp şova ağırlık veren ve bunu astronomik fiyatlarla tüketiciye sunan mekanların hiçbiri uzun ömürlü olmuyor. Nitekim Alaçatı’ya açılan, sosyal medyada göklere çıkarılan mekanların yerlerinde yeller esiyor.

KAPHA ALAÇATI

ALAÇATI’DA ÇITA YÜKSELİYOR
Alaçatı Port’a demir atan arkadaşım Barış Seyhan’ın da önerisiyle, bir tek gecemi maceraya atmamak için Kapha’yı tercih ettim.
Restoranın barına doğru ilerlerken, sürprizle karşılaştım. Yeme-içme dünyasının önemli isimlerinden Perran Arıbal, “Kapha’nın içecek danışmanıyım” deyince, doğru adreste olduğumu bir kez daha anladım.
Alavya Oteli’nin altında konuşlanan Kapha, hiç yormayan ambiyansı, yaz tatilinde olduğunuzu hissettiren müzikleri ve müthiş yemekleriyle, Alaçatı’nın en gözde mekanlarından biri... Restoranın şefi Sedat Arslan lezzet odaklı ama inovatif çalışan ayrıcalıklı biri... Yardımcısı Serkan Anavatan’ın heyecanı, yemekleri tatmadan lezzetin ipuçlarını veriyordu.
Urla bölgesinde yakalanan kefallerin havyarı (bottarga) limonlu tereyağı, mürekkepli kıtır ekmekle lezzet patlaması yarattı. Avokado püresiyle sunulan karides seviçe, yaban marmeladıyla servis edilen kuru et, hem lezzet hem de sunum olarak harikaydı. Asya sosuyla getirilen karides tempura, değişik ama lezzetliydi. Yıldız ürünler arasında yer aldığını ve en çok beğenilenler listesinde olduğunu söyledi Serkan Şef... Fırınlanmış ahtapot, karabuğday püresiyle yakışmış. Ekmekler olağanüstüydü, tereyağı sürünce lezzet katmerleşiyor.
Finalde yoğurt mousse, karadut ve böğürtlen püresiyle çok yakışmıştı. Artık Alaçatı’da fazla macera aramayacağım, yerim belli.

MORRO OTEL
ALAÇATI’DA ÇITA YÜKSELİYOR
Konaklamak için Morro Otel’e gittiğimde, güler yüzlü bir hanımefendi, “Hoş geldiniz” diyerek, o kadar candan karşıladı ki, turizmin tanımını yapıyordu adeta! Çeşme Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Berrak Önal ve baba Ömer Önal 10 yıldır tanıdığım bir aile. Alaçatı’nın markalaşma sürecine yaptıkları katkıları çok büyük. Altı odalı Morro Otel pırıl pırıl. Kahvaltı süper ve yöreye özgü doğal ürünlerden… Önal Ailesi korumacı ve turizme çok önem veriyor. Bahçedeki ağaçların gölgesinde kitap okuyup, sıcaktan bunalınca, havuza girebilirsiniz. Amatör ruhla işletilen bu oteli yabancılar da keşfetmiş.
Güzellikleri keşfetmek beni çok mutlu ediyor…

ALAÇATI’DA ÇITA YÜKSELİYOR