Süreyya Üzmez

Süreyya Üzmez

s_uzmez@yahoo.com twitter.com/sureyyauzmez

Tüm Yazıları

Efsane emniyet müdürlerinden Ercüment Yılmaz, Beşiktaş, Ankara ve İstanbul görevlerinde uzun yıllar başarılı hizmetler yaptı. Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü sırasında Amerikan Başkanı Clinton’ın İstanbul seyahati gündemdeydi. “Clinton’ı Boğaziçi Köprüsü’nde kısa bir süre yürütelim, Türkiye’nin tanınmasına büyük katkısı olur” fikrini ortaya atmıştı. “Daha sonra güvenilir bir yerde yemek yedirelim, mutfağımızı dünyaya tanıtalım” demişti.

HERKESİ BULUŞTURAN DÜĞÜN

Köşebaşı ses getirdi

Levent’teki Köşebaşı Restoran’dan Clinton çok etkilenmişti. Mekanın yüksek çıtasını korumak, sürdürülebilir bir restoran olmasını sağlamak bundan sonra daha zordu. Ali Akkaş ve Mehmet Yeşilyurt, bu zor işi başardılar. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da Caddebostan ve Galleria’daki Köşebaşı restoranlarına uğradım. Yıllardır aynı lezzet ve kalitede olduğunu görmek, beni çok mutlu etti. Şarap menüsünden lahmacuna ve çöp şişe kadar her ürün özenle sunuluyor. Sadece tek bir sıkıntım var, künefe yemeden ayrılmam çok zor oluyor!

Haberin Devamı

HERKESİ BULUŞTURAN DÜĞÜN

Tatlıses ile dünür

Ali Akkaş, Divan Oteli’nde yetişmiş, efendiliğiyle tanınan, Türkiye’nin gastronomi alanında önemli isimlerinden biridir. Dubai’den Viyana’ya kadar pek çok ülkede kaliteli restoranlarıyla ülkemizin tanıtımına heyecanını hiç kaybetmeden hizmet ediyor.

Geçtiğimiz pazar günü torunları Fahri Efe ve Kemal Ali’nin sünnet düğünü için sevenlerinin doldurduğu Hilton Bosphorus Oteli’nde davullu zurnalı eğlence düzenleyen Ali Akkaş, çok mutluydu. İbrahim Tatlıses’in Perihan Savaş’la evliliğinden olan kızı Melek Zübeyde’yle Nurten Hanım ve Ali Bey’in oğlu Volkan Akkaş, yıllardır mutlu evlilikleriyle anılıyorlar. Osmanlı Mutfağı’ndan güzide yemeklerin sunulduğu düğünde Metin Özülkü Orkestrası göz doldurdu. Konuklarla tek tek ilgilenen Perihan Savaş, Ali Akkaş ve eşi Nurten Hanım bir hayli yoruldular.

SİNARİT KÖFTESİ

Malzemeler:

Yarım kilo sinarit

Rendelenmiş kaşar

1 adet yumurta

1 çay kaşığı tarhun

2 dal taze soğan

1 diş sarımsak

4 adet mantar

2 yemek kaşığı galeta unu

6 dal maydanoz

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Haberin Devamı

1 çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı: Balığın filetosunu çıkarıp çok ince kıyın. Taze soğanı ve mantarları da ince kıyıp, sarımsağı ezin ve maydanozları doğrayın. Geniş bir kasede tüm malzemeleri iyice yoğurun. Elinizle parçaları koparıp köfteler yapın. Tavada zeytinyağını ısıtıp her iki tarafını ikişer dakika kızartın. Afiyet olsun.