Cadde Suriyeli çocuklar için sahne alacak!

Suriyeli çocuklar için sahne alacak!

02.12.2016 - 09:14 | Son Güncellenme:

UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisi Ferhat Göçer, ülkemizde yaşayan Suriyeli çocuklar için sahneye çıkacak.

Suriyeli çocuklar için sahne alacak

UNICEF’in 70. kuruluş yılı ile Rotary Vakfının 100. kuruluş yılı kapsamında, 3 Aralık Cumartesi akşamı İş Sanat Kültür Merkezi’nde gerçekleştirecek etkinlikte Türkiye’deki Suriyeli çocukların eğitimi için kaynak geliştirmek hedefleniyor. Göçer, aryalar, napolitenler ve klasikleşmiş unutulmaz şarkılar eşliğinde, çok özel bir gecede; “Essentials” konseri ile sahne alacak.

Haberin Devamı

Ülkemizdeki Suriyeli Çocuklar “Kayıp Kuşak” Olmasın
Türkiye, yarısından fazlası çocuk olmak üzere yaklaşık 2.8 milyon kişiyle, dünyada en fazla sayıda Suriyeli mülteci barındıran ülke konumunda. UNICEF’ten alınan bilgilere göre, Suriyeli mültecilerin %10’u kamplarda yaşıyor. Türkiye’deki Suriyeli çocukların eğitim ve korunma ihtiyaçları çok büyük ve sürekli artıyor. Ekim 2016 rakamlarına göre 1.2 milyona yakın çocuğun, yaklaşık 490 bini okula kayıtlı iken, okul çağında olup, eğitim hakkından mahrum olan yaklaşık Suriyeli çocuk sayısı 370 bin civarında tahmin ediliyor.

UNICEF, Türkiye Hükümeti ve ortaklarıyla birlikte, bu kız ve erkek çocukların bir ‘kayıp kuşak’ haline gelmesini önlemeye çalıştıklarını vurguladı. Suriyeli çocukların korunması, temel ihtiyaçları, sağlık ve beslenmesi alanlarında çalışmalar yapan UNICEF’in en yoğunlaştığı alan olarak eğitim öne çıkıyor. Eğitim alanında yapılan çalışmaların bazılarına dikkat çeken UNICEF, ihtiyacın günden güne büyüdüğünü belirtti; Türkiye’nin 21 ilinde UNICEF tarafından destekli 465 Geçici Eğitim Merkezi’nde (GEM) 331.000 Suriyeli öğrenci eğitim görmekte olduğu, 12.675 Suriyeli gönüllü öğretmene aylık teşvik sağlandığı, yaklaşık 470 bin çocuğa okul çantası ve kırtasiye malzemesi dağıtımı, yaklaşık 30 bin Suriyeli gönüllü öğretmene Olağanüstü Durumlarda Sürdürülebilir Eğitim, zorlu koşulların üstesinden gelme becerileri ve psiko-sosyal destek eğitimi sağlandığı not edildi.

Haberin Devamı

UNICEF Türkiye Milli Komitesi ve Uluslararası Rotary 2420. Bölge işbirliğiyle gerçekleşecek özel konser İş Sanat Kültür Merkezi’nin desteği ile düzenlenecek. Suriyeli çocuklara destek olmak ve bu çok özel geceyi kaçırmamak adına davetiye için UNICEF Türkiye Milli Komitesi’nden Safter Taşkent ile (0212 252 5222) iletişime geçilmesi gerekiyor.