Cadde 'Temennimiz, iyi oyuncu yetiştirmek'

'Temennimiz, iyi oyuncu yetiştirmek'

18.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘PeramArt Ali Sunal Oyunculuk Atölyesi’ni açmaya hazırlanan Ali Sunal, “Ünlü olmak istiyorum diye yola çıkanları değil, iyi oyuncu olmak istiyorum diyenleri bekliyoruz” dedi.

Temennimiz, iyi oyuncu yetiştirmek

Ayşegül Bafralı’yla beraber hayata geçirdikleri ‘PeramArt Ali Sunal Oyunculuk Atölyesi’ için kolları sıvayan Ali Sunal’la, Conrad İstanbul Bosphorus’da buluştuk, yeni oluşumundan projelerine her şeyi konuştuk.

Haberin Devamı

- Sizi oyunculuk atölyesini açmaya teşvik eden neydi?

Hem insanların yaptığımız işe merakı ve sevgisi, hem bunun ideal bir şekilde hayata geçirileceği kanısına varmamız, hem de yol arkadaşım olacak Ayşegül Bafralı’nın fikirleri beni bu işe girmeye teşvik eden şeyler.

- İçinde neleri barındıracak?

Oyunculuk dersleri başta olmak üzere, kendi alanında deneyimli arkadaşlarımızla, diksiyon, şan ve ritim derslerine kadar pek çok alanda dersler verilecek.

- Eğitim kadronuzda kimler olacak?

Ayşegül Bafralı ve benimle beraber Bülent Seyran, Ezo Sunal, Sibel Taşçıoğlu, Başak Daşman, Gülin İyigün, Serdar Yeğin ve daha birçok isim olacak. Kardeşim Ezo da bizlerle. Beden-ritim ve müzik üzerine bir çalışma yapacak. Bedenini kullanarak hareket, ritim dersleri verecek. Hatta gireceğim derslerden birisi de o olacak. Ezo bu konu da uluslararası bir deneyime sahip.

Haberin Devamı

- Burada eğitim görecek gençlere ne vadediyorsunuz?

Benim en takıldığım konu bu doğrusu. Türk sinema ve televizyon dünyasına starlar yetiştiriyoruz diye bir şey söylemiyoruz. Öyle bir derdimiz de yok zaten. Star olacak adamı tutamazsın, duvarları kırar ve yıldız olur zaten. Biz sadece o yeteneği parlatıp, işleyip, o basamakları çıkarken rahat edebileceği donanımı oyuncu adayına vermeyi düşünüyoruz. “Bu arkadaş kesin Peramart’da eğitim görmüş” dedirtmek istiyoruz. Yeteneğiyle, set disipliniyle iyi oyuncular yetiştirmek en büyük temennimiz.

Temennimiz, iyi oyuncu yetiştirmek

- Oyunculuk, şöhret ve zorlanmadan para kazanmanın yolu gibi bir algı var...

Bu yeni çıktı herhalde. Bazen insanlarla sohbet ederken “Ne olmak istiyorsun?” diye soruyorum, “Ünlü olmak istiyorum” diye cevap verenler oluyor. Bunu düşünen gelmesin lütfen. Ben hobi olarak yapmak için geliyorum, çok keyif alıyorum.

“Meslek olarak düşünüyorum, aşığım bu işe, bütün zorluklarını çekerek eğitimini alacağım. O setlerde de sabahlayacağım” diyen insanlar gelsin istiyoruz. Önce oyuncu olacaksın. Biz insanları ünlü etmek için değil, iyi oyuncu yapmak için çaba gösteriyor olacağız. Kolay para kazanma yolu olarak görenleri de buraya davet edelim, gelsinler görsünler bakalım kolay oluyormuymuş.

Haberin Devamı

‘Benim de çok eksiğim var’

Temennimiz, iyi oyuncu yetiştirmek


- Bu atölyeyi diğerlerinden ayıran en büyük özellik ne olacak?

Sadece profesyonel oyuncular yetiştirmek için değil, hobi olarak düşünen ev hanımlarına da ders vereceğiz. Yoğun iş temposundan çıkarak güzel bir deneyim kazanmak isteyenlerin, bambaşka bir deneyim kazanarak, keyifli anlar geçirmeleri en büyük amacımız olacak. Benim de çok eksiğim var. Öğrenmenin yaşı yok. Arkadaşlarımın derslerine öğrenci olarak girerek ben de belli konularda eğitim alacağım.

- Bundan sonra oyuncu kimliğinizi geriye atıp, eğitimci kimliğinizle mi devam edeceksiniz?

‘Güldür Güldür Show’daki rolüm gereği öyle bir hava oluşsa da hepimiz oyuncuyuz. Ölene kadar yapmak istediğim, en sevdiğim arkadaşım, onu bırakamam. Geriye falan atamam. Bildiklerimi, paylaşmak ise tek gayem.