Geçen hafta Çeşme Altınkum’daki Flyinn Beach Club’daydım. Çok ferah ve huzurlu bir plaj olmuş. Deniz ve güneşin tadını çıkardıktan sonra, akşama doğru parti ortamına geçiş başladı. Partilerin ilk gününde sahnede Della Miles vardı. Miles’a; perküsyonuyla Monika Bulanda eşlik etti.
İlk gün heyecanıyla serviste kimi aksamalar olsa da Flyinn, başarılı bir başlangıç yaptı.
Ramazan boyunca saat 20.00’ye kadar açık olacak plajda Ramazan sonrası parti ambiyansı sürecek. Boy George, Roger Sanchez hatta Tarkan gibi isimleri ağırlayacak Flyinn...
Baktığınızda Saint Tropez’nin, Mikonos’un plaj partilerinden eksiği değil fazlası olabilir. Her ne kadar bizim insanımız etrafını süzmekten kendini bırakıp eğlenmeye fırsat bulamasa da...

Haberin Devamı

TEKTEKÇİ’NİN EGE ÇIKARMASI
Flyinn demişken, bünyesindeki Tektekçi noktasından söz etmek isterim. Tektekçi; Beyoğlu, Bebek, Ankara ve İzmir’deki dükkanlarının yanı sıra Alaçatı’da da bir yer açmıştı geçen sene.
Bu yıl atağa geçerek Çeşme’deki Tektekçi noktalarının sayısını dörde çıkardılar. Flyinn’in yanı sıra yine Altınkum’daki Ramo Beach de bundan böyle Tektekçi’ye ait. Bununla da yetinmediler; bu ayın başında Port Alaçatı’da 600 kişilik bir mekanla tanıştırdılar müdavimlerini.
Bu şık mekanın en önemli özelliği; ‘Tektekçi Mutfak’ marifetlerini ilk kez sunuyor olması. Baştan aşağı denediğim menüsünün detaylarına girmeyeceğim ama tek kelimeyle enfes diyeceğim. Ege kültürü ve Tektekçi’nin ‘minimal’ sunumu diye de ekleyeceğim. En iyisi gidip denemeniz.
Yemekten sonra müzik; yerli, yabancı karışık; bildiğiniz ‘Tektekçi Ege kafası’...
Tektekçi; gece hayatında bizzat açtığı kulvara yemekteki iddiasını da ekliyor. Yerinde sayarak daha çok kazanma planları yapmak yerine kendini geliştiriyor. AR-GE merkezlerinde shot ve yemek menüleri için sürekli bir çalışma var. Yurt dışına açılma planları da...
Ve kesin olan şu ki Çeşme’de bir başka seviliyor Tektekçi...

ÇEŞME’NiN TAZELERi

BODRUM’UN DA ARTIK ‘BEJ’İ VAR
Karaköy’de çok ‘klas’ bir duruşu vardı. Derken Etiler’de de açıldı. Şimdi yaz geldi; Bodrum Yalıkavak’a, eski bir balıkçı köyü olan Tilkicik Koyu’na göç etti. Lal Dedeoğlu’nun ‘Bej’inden söz ediyorum...
Cumartesi günü, Bej Beach’in ‘Bir Akşamüstü Partisi’ konseptlerinin açılışını yaptılar.
Kabinde İstanbul’dan tanıdığımız Timuçin Coşkun vardı. Ramazan boyunca cumartesi partilerinde Orkun Bozdemir, Can Tanca, Yakuza ve İngiliz DJ Lora olacak. Plaj partisinden sonra da tanıdığınız Bej ve İtalyan mutfağı...

Haberin Devamı

KADIN BEDENİNE DAİR GÜZEL YAZILAR
Elle Dergisi’nin dönemsel yayını ‘Elle On The Beach’te çok güzel bir iş var.
Derginin Fransız edisyonunundan esinlenerek hazırlanan Selin Miloşyan imzalı dosya için bazı yazarlarımızdan, kadın vücudunun bir bölgesiyle ilgili yazılar istenmiş.
Kimler mi? Ertuğrul Özkök ve Oben Budak ‘kalça’ yazmışlar örneğin. Aret Vartanyan, ‘boyun’; Hakan Bıçakcı, ‘tırnak’; Doğu Yücel, ‘göğüs’; Mario Levi, ‘el’ ve Kaan Sezyum, ‘bacak’ üzerine kalem oynatmış.
İllüstrasyonlarla daha da güzel olmuş. Ben ilgiyle okudum.

Haberin Devamı

ÇOCUKLAR İÇİN PAZARCI OLDUK
ERDODER; erken doğan çocuklara umut olmak için kurulmuş bir dernek. Derneğin Mardin’de açtığı erken doğum ünitelerine destek olmak için bir grup yazar ve sanatçı bir araya geldik geçen gün.
212 İstanbul Power Outlet’te çocuklara yeni küvözler almak için pazarcılık yaptık.
Ben, Ayşe Özyılmazel, Derya-Mehmet Coşkundeniz, Kalust Şalcıoğlu, Burcu Çetinkaya, Gamze Topuz, Ümit Kantarcılar, Alara Serter ve Ali Pektaş; radyocu Yasemin Şefik organizasyonuyla 212 Pazarı’nda buluştuk.
Kimimiz kitabını imzaladı, kimimiz bir başka ürün sattı AVM sakinlerine...
Epeyce kalabalıktık ve para topladık ERDODER için. Best FM’se canlı yayın yaptı.
Güzel bir gündü.