Oynadığı reklam filmlerindeki başarısı, ‘Güldür Güldür’ ekibine katılması, müzisyen olarak duruşu derken Erdem Yener’in yükselişine en çok sevinenlerden biriyim. Sebebiyse açık; samimiyeti, yeteneği ve insanlığıyla bunu hak etmesi.
Mahsun Kırmızıgül’ün pek yakında vizyona girecek dördüncü filmi ‘Mucize’de de rol alacak Yener; Büşra Pekin’in görücü usulü evlendiği kocasını canlandıracak.
60’ların Türkiye’sinde şark görevine gitmiş bir öğretmenle (Talat Bulut) engelli bir çocuğun (Mert Turak) hikayesini anlatan filmin fragmanı bayramda sinemalarda gösterilecek.
Ancak asıl haberim bu değil. ‘Mucize’nin çekimleri sırasında Kırmızıgül ile frekansı tutan Yener yeni bir filme başladı bile. Mahsun Kırmızıgül bu kez filmi tamamen Erdem Yener üzerine kuruyor. Hatta filmin senaryosundan cast’ına kadar her şeyiyle ilgileniyor Yener; tam bir prodüktör gibi çalışıyor.
Eğer yetişirse ‘Mucize’nin galasında bu filmin fragmanı gösterilecek.

Haberin Devamı

DÜNYAYA KADIN ELİ DEĞECEK Mİ?

Kadın eli değerse dünya gerçekten değişir mi? 21’inci yüzyıl güçlü kadınlar çağı olacaksa şayet, torunlarımız bu sorunun yanıtını öğrenecek.
Geçenlerde Damat firması; Koruncuk (Korunmaya Muhtaç Çocuklar) Vakfı’yla işbirliği yaparak bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.
Ayşe Arman, Balçiçek Pamir, Deniz Ülke Arıboğan, Didem Soydan, Fatoş Yalın, Gonca Vuslateri, Hülya Koçyiğit, Jehan Barbur, Jülide Ateş, Nebahat Çehre, Serra Yılmaz, Yonca Ebuzziya gibi 19 ‘güçlü’ kadın Tamer Yılmaz’ın objektifinin karşısına geçti. Bu çekimin fotoğraflarının bir sergisi olacak.
Sergi dışında 19 güçlü ve özel kadının yaşam öykülerinden yola çıkan portreleri de bazı erkekler kaleme alacak.
Hangi erkekler?
Engin Altan Düzyatan, Serdar Gülgün, Tuna Kiremitçi, Tan Sağtürk, Naim Dilmener, Sarp Apak, Kürşat Başar, Özen Yula ve bendeniz. Editörse, Yekta Kopan. Ben; model Didem Soydan’ın hikayesini yazdım. Kitap ve serginin tüm geliri vakfa bağışlanacak.

BABYLON, ASMALI’DA KALDI

İstanbul’un uluslararası markalarından, 15 yıllık performans mekanı Babylon. Bomonti’ye taşınmaya karar vermişti bir süre önce. Asmalımescit’teki binanın tadilata gireceğini; Lounge tarafının ve Babylon’un birleştirilmesi suretiyle renove edileceğini duyurdular. Bir süredir Bomonti’deki mekanın açılışının erteleneceği konuşuluyordu.
Pozitif’in ortaklarından Ahmet Uluğ’la konuştuk, kendisi konuya açıklık getirdi.
“Asmalımescit Babylon bu yıl kapanmıyor, ‘bis’ yapıyor. Bomonti’nin açılışı 2015” diyor Uluğ. Ancak en iyi ihtimal, seneye bu zamanlar açılır bana göre...
Bu yıl Asmalımescit’teki konserlerin yanı sıra ‘Babylon Sunar’ konseptiyle başta Maslak Black Box olmak üzere birçok mekanda küratörlük yapacak Babylon’cular. Ahaliye duyurulur.

Haberin Devamı

HAYAL KAHVESİ’NDE YENİ DÖNEM

Hayal Kahvesi ise ‘Shining Stars’ konseptiyle parlıyor bu sezon. Mekanın İstanbul, İzmir, Ankara, Gaziantep, Bursa, Adana ve Diyarbakır şubelerinde yapılacak etkinliklerde 26 Eylül’de izlediğimiz Blonde Redhead’den sonra Brazzaville, Minor Empire, Kaddebostany ve Riff Cohen adeta mini bir Türkiye turnesi yapacaklar.
Bu arada şube sayısını artırmaya devam eden Hayal Kahvesi, 22 yıllık tecrübesini bu kez kurumsal yönetim hedefi için kullanacak. Hayal Tacirleri’nin beyin takımı; çalınan müzikten, yemek, içecek ve personel standartlarına kadar Hayal’i Hayal yapan tüm unsurları tek merkezden yönetecek. Ayrıca Hayal Kahvesi Radyosu, çeşitli sosyal medya aktiviteleri gibi birçok sürpriz de yolda.

Haberin Devamı