Haberin Devamı

Ramazan Ayna’sı


Erhan Güleryüz her gün ya sunucu olarak sahnede ya da şarkıcı olarak. Acaba bir ramazan eğlencesi düzenlerken sanatçı seçiminin, daha geniş bir kesimin beğenisini esas alarak yapılması gerekmez mi?



Beyoğlu Belediyesi; Taksim Gezi Parkı’nda Ramazan Eğlenceleri düzenliyor. Geçenlerde, elime bir paket ay çekirdeği almak suretiyle izlemeye gittim. Sahnede Ayna vardı. Sonra başka bir gün tekrar yolum düştü, baktım yine Ayna; aynı sırayla aynı şarkıları söylüyor.
Aradan birkaç gün geçti bu kez meraktan gittim yine mi Ayna diye; başka bir sanatçı vardı sahnede. Tam merakımı giderdim derken Ayna’nın solisti Erhan Güleryüz bu kez sunucu olarak sahnedeydi. Zaten Ayna da az önce sahneden inmiş. Meğerse ramazan boyunca her gün Ayna Konseri varmış. Organizasyonun sunucusu da Erhan Güleryüz’müş.
Hadi haksızlık etmeyelim, Ayna dışında bir dolu konser var; Faruk Tınaz, Vedat Sakman, Atilla Atasoy, Yıldırım Bekçi, Nurdan Torun, Hüner Coşkuner, Ege; diğerleri... Ama Beyoğlu Belediyesi’nin de Taksim Meydanı’nda Ramazan Eğlencesi düzenlerken sanatçı seçimini daha geniş bir kesimin beğenisini esas alarak yapması gerekmez mi? Ayrıca her gün Ayna Konseri de ne oluyor? Vardır bir bildikleri...



Twit arası
ben@mehmettez: Bir şarkıyı arabesk yapan nedir? Sözleri mi, düzenlemesi mi, gırtlak nağmeleri mi?
MT@takyildiz: Bilmiyorum ki... Sırayla isimlerden gidelim işte, hangi şarkı yavşak, hangisi değil belli olsun, cemaat rahat etsin.
ben@mehmettez: Tek yöntem şu: Müslüm Gürses, birinin şarkısını söylediğinde o şarkı arabesk olmuyorsa yavşak da değildir :)))
MT@takyildiz: En doğrusunu söyledin...:)
ben@mehmettez: Bu durumda Garbage’ın da arabesk bir şarkısı ‘The World is Not Enough/ Bir Ömür Yetmez ki’ tescillenmiş oluyor.
HAYKOCPQN@takyildiz@mehmettez: O parçayı ben düzenlemiştim yahu :)))



Metroskop
-Taksim-4 Levent hattına eklenen Şişhane, Sanayi, İTÜ Ayazağa, Atatürk Oto Sanayi ve bitmek üzere olan Darüşşafaka İstasyonu ile birlikte hattın toplam uzunluğu 18 bin 68 metreye ulaşıyor.
-Ekim başında Sanayi-Seyrantepe bağlantısı tamamlanmış olacak. (Bu GS’lılar için iyi haber)
-Hacıosman İstasyonu 2011 Yılı başında hizmete girmiş olacak.
-Proje tamamlandığında Yenikapı-Hacıosman arasında 21.320 metrelik bir hattımız olacak.
-Açılmak üzere olan Darüşşafaka İstasyonu’nun çıkışı sitelerin yoğunlukta bulunduğu bölgeden bir miktar uzağa yapıldı. Bir süre önce TİM ve Parkorman’a yakın bir noktaya yapılacağına dair bir duyum almıştık ama öyle olmadı.
-Darüşşafaka İstasyonu’nda 77 araçlık bir otopark ve bir bisiklet parkı bulunuyor.
-64 olan vagon sayısı yıl sonuna kadar 124’e çıkmış olacak.
-Atatürk Oto Sanayi İstasyonu’nda Hacıosman yönüne çıkış yoktu. Bu karşıdan karşıya geçmek zorunda kalanlar için büyük tehlike oluşturuyordu. Geçtiğimiz aylarda yapılan bir tünelle bu sorun çözüldü.
-Metro içinde anons yapan hanımefendi 4 Levent yerine “Four Levent” demekten vazgeçti. Artık istasyon isimlerini olması gerektiği gibi anadilinde söylüyor.
-İstanbullular genel olarak metroya uyum sağladı. Merdivende sağda duruluyor, yolculuk sırasında kimse eskisi gibi kimsenin gözünün içine bakmıyor. Müzik dinleyenler, kitap okuyanlarÖ
-Ama hala çıkışları karıştıranlar, birbirine çarpanlar, engelli asansöründe sıra bekleyenler var.
-Metronun tadına en çok Maslak’tan binip 15 dakika sonra İstiklal Caddesi’nde bir kafeye oturunca varılıyor.


Dikkat dikkat!
- Stalk Mag; yeni bir internet dergisi. Bir web sitesi değil, bir dergi. Moda, tasarım ve müzik üzerine. Kendi deyimleriyle ‘trendlerden ve beklentilerden etkilenmeyip, kendi gemisinin kaptanı olanların ayak izlerini takip etmeyi’ yeğliyorlar. www.stalkmag.com
- Haftaya bugün U2 İstanbul Konseri var. Otopark alanı çok kısıtlı. Yani özel araçla gitmek delilik olur. Taksiyle gitmek tuzlu olur. Toplu taşımayla gitmenin birkaç alternatifi var orası tamam ama bir stadyum dolusu insan oralardan nasıl döneceğiz o saatte orasını aklım almıyor. Servisler yetecek mi?
- İSKİ su fiyatlarında indirime gitmiş, TÜFE aylık değişim oranları çerçevesinde. Baktım; metreküpte iki kuruş kadar bir şey. Hiç yoktan iyidir, bir su daha durulanırız.
- İstanbul Fashion Week’te erkek olmak zor. Hani moda alemleri, güzel model hanımefendiler falan ama bir noktadan sonra çizgi film gibi gelmeye başlıyor her şey.
- Nil Karaibrahimgil internet ortamlarında tereddütsüz bir numara. Son klibi ‘Kırık’a göndermeli olarak açtığı sayfa www.kirildim.com ziyaretçi rekoru kırıyor. Ne yapıyorsunuz biliyor musunuz? Girip sadece ‘sizi neyin kırdığını’ yazıyorsunuz. Memlekette kalbi kırık çok.
- Memleketin hemen her şehrinde geçerli olacak her gün güncellenen büyük indirim fırsatları sitesi www.sehirfirsati.com . Minimum indirim yüzde 50 civarında. Ben üye olup takip etmenizi öneririm. Siteye girip kaçırdığınız fırsatlara bakarsanız niye önerdiğimi daha iyi anlayacaksınız.
- Astroloji meraklıları bilir, Merkür Gezegeni’nin insafsızca geri gidişi 12 Eylül’de son buluyormuş. İyi ki bunu propaganda malzemesi yapmadılar meydanlarda. Bir de, niye kimsenin aklına Erkan Yolaç’ı kullanmak gelmedi reklamlarda: “Evet dediniz ve kaybettiniz!” ya da “Hayır dediniz ve kaybettiniz” şeklinde... Şaka ediyorum efendim, ciddiye almayınız :)