Sayın Başbakan’ın davetiyle Vizyon Toplantısı’na ve sonra Ak Parti İstanbul İl Teşkilatı’nın geleneksel iftar yemeğine konuk olan sanatçılar gündemi epey işgal etti.
Özellikle sosyal medyada söz konusu isimler, ağır eleştirilere maruz kaldı. Bunun üzerine Başbakanımız; ‘sanatçı dostlara’ yapılan saldırının mahalle baskısı ve yapanların da dikta ve faşizm yanlısı olduğunu söyledi ve ekledi: “Sanat kimsenin tekelinde değildir.”
Kendisine tamamen katılıyorum. İsteyen istediği toplantıya katılır, istediği partiye oy verir, istediği kişiyi destekler. Bu nedenle kimsenin kimseye hakaret etme ya da birilerinin üzerinde baskı kurma hakkı yoktur.
Ancak Sayın Erdoğan, bundan bir süre önce de Sayın Kılıçdaroğlu’na şöyle bir soru sormuştu: “Sen yanına aldığın bu ‘sanatçı müsveddeleri’yle mi ayakta kalacağını sanıyorsun?”

DOST MUSUN MÜSVEDDE Mİ?
Sanıyorum bu bakış açısıyla ortaya şöyle bir tablo çıkıyor: Türkiye’de sanatçılar ikiye ayrılır; Sayın Erdoğan’a ‘dost’ olan sanatçılar ve muhalif olan müsveddeler...
Tam bu noktada gazeteci merakıyla bir soru sormak istiyorum muhataplarına:
Şu anda TRT’nin, yani devlet televizyonunun kanallarında; hatta bazı gazete ve dergilerde ‘yasaklı’ olan sanatçılar var mıdır? Varsa yasaklı olmalarının, yoksa kimi sanatçıların bu mecralarda yer alamayışlarının nedeni nedir?
Merak ediyorum çünkü ben de Sayın Başbakan gibi düşünüyorum; sanat ve sanatçı kimsenin tekelinde değildir, olmamalıdır.

Haberin Devamı

İYİ SESÇİ KOLAY YETİŞMiYOR...

İstanbul Galatasaray’da iletişim, teknoloji ve müzik üzerine eğitim veren bir okul...
Tam 11 yıldır; eğitimlilerle alaylılar arasındaki uçurumu kapatmak için didinip duruyorlar.
Türkiye’deki konserlerde, sahne performanslarında, canlı TV programlarında doğru dürüst ‘ses’ çıkartmakta zorlanıyoruz.
Bu anlamda teorik ve pratik bilgi birikimi olan teknik elemanların sayısı o denli az ki... Bu nedenle GS İTM fikrini geliştirip, yıllardır arkasında duran herkesi yürekten kutluyorum.
Geçenlerde Zorlu Center Drama Sahnesi’nde geleneksel SQL (Sound Kalite Seviyesi) yarışmalarını gerçekleştirdiler. Yarışmanın finali enteresandı. Gökhan Türkmen konserinin teknisyeni; konsere 20 dakika kala numaradan hastalandı.
Ve Gökhan’ın ses kanallarını yönetmek yarışmacılara kaldı. Amatör, alaylı ve eğitimli kategorilerinde yarışanlar aynı ses sistemine kendi yürekleriyle dokundular ve 80 farklı versiyon çıkardılar ortaya.
Bana göre, ‘kötü ses’ hastalığımıza yakın
gelecekte ilaç olacaklarının işaretini fazlasıyla verdiler.
Biliniz ki, iyi ses teknisyeni gerçekten kolay yetişmiyor.

Haberin Devamı

TRUMP CADDE’DE CANLI ROCK

Mecidiyeköy Trump AVM’nin terasındaki İzzet Çapa projesi Trump Cadde’nin yaz ambiyansını yaşamanızı tavsiye ederim.
17 restoranı, 8 tasarım mağazası; hepsinden önemlisi Mecidiyeköy betonu içinde kaybetmediği sokak ruhuyla “Ben iyi bir fikirim” diye bağırıyor.
Şu sıralar rock’çılara kucak açan Trump Cadde’nin ortamında konser izlemeniz lazım.
Bugüne kadar Mabel Matiz, Feridun Düzağaç, Kolpa, Malt, Umut Kaya, TNK gibi isimleri ağırlayan mekanda; bayram ertesi cumartesi günleri Redd, Mehmet Erdem, Koray Candemir ve Aylin Aslım sahne alacak...
Konserler çok sıcak bir atmosferde gerçekleşiyor, üstelik ücretsiz.
Özel gün kutlamaları ve kalabalık buluşmaların yanı sıra sahneye çıkıp evlilik teklifi dahi yapıldığı oluyor.
Yani siz de yaratıcı sürpriz atraksiyonlarıyla gidebilirsiniz Trump Cadde’ye. Ortam müsait.

Haberin Devamı