Cadde TUHAF BiR TRAJEDi

TUHAF BiR TRAJEDi

25.03.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Seren Serengil’in eşi Musa Melih Aytun, ölen bebeğinin mezarını sakladığı iddiası üzerine savcılığa ifade verdi. Serengil, Musevi mezarlığına gömüldüğü iddia edilen bebeğin mezarını açtırıp DNA testi yaptırmaya hazırlanıyor

TUHAF BiR TRAJEDi

- Seren Serengil ve Musa Melih Aytun 5 Nisan 2006’da evlendi. Çiftin 3 Nisan 2009’da bir kız çocukları oldu. 23 haftalık doğan Stephanie dört gün kuvezde yaşatıldıktan sonra hayatını kaybetti.
- Serengil bebeği, babası Öztürk Serengil’in yanına gömmek istedi. Fakat kayınpederi Rahmi Aytun Musevi Mezarlığı’na defnedilmesi konusunda ısrar etti. Konuyla ilgili konuştuğumuz Serengil, kararın verildiği anı “O an için hiçbir şeyle uğraşacak halde değildim. Bana sorulmadan çocuk Musevi mezarlığına gömülmüş. O da kesin değil” diye anlattı. Eşi Musa Aytun ise “Seren, bebeğin Musevi Mezarlığı’na gömüleceğini biliyordu” diyor.
- Çocuğunun mezarını yedi ay sonra ziyarete gidebilen şarkıcı, “Çocuğumun mezar taşı yok, kaydı yok. Savcılığa yeni bir kayıt numarası verdiler. Bu da sahte evrakçılıktır. Çocuğun oraya gömülmesi bile suç. Benim Musevi olmam gerekiyor” diyor.
Aytun ise ifadesinde, bebeği babası Rahmi Aytun’un hahambaşıyla konuşması sayesinde Musevi Mezarlığı’na gömebildiklerini söyledi. “Buna karşılık bebeğe herhangi bir mezar yeri yapılmayacağı, taşa isim yazılmayacağı, arkasından dua edilmeyeceği babama bildirildi. Bunu Seren’e söyledik ve o da kabul etti” dedi.
- Serengil, Musa Aytun’un bebeğin mezar yerini saklayan baba Rahmi Aytun’dan korktuğu için ziyarete gitmediğini iddia ediyor.
Şarkıcı yaşadıklarını “Dini baskılar korkunç yerlere vardı. Kimselere söylemedim ama eziyet yapıldı bana. Babası fanatik Musevi’ydi. Her cuma onlarla Şabat duası ettim” diye anlatıyor. Aytun ise, “Seren’in beyan ettiği gibi benim babam kendisini Tevrat’la ilgili bir sınava tabi tutmazdı. Sadece kendisi aileme daha şirin gözükmek için ‘Ben Tevrat’ı inceliyorum’ diyordu” diye karşı çıkıyor.
- Serengil iki gün önce görüştüğü eşine, “7 Nisan’a kadar bebeğin babamın yanına gömülmesini, dua okunmasını istiyorum” dedi. İskenderun’da askerlik yapan Aytun ise “Biz yerini bilmiyoruz. Haham biliyor” diyor. Rahmi Aytun’un mezarı saklamak ve gelinine eziyet etmekten dokuz yıl hapsi isteniyor.


Türk Musevi Cemaati Başkanı Silvio Ovadyo
Yeri belli, DEFTERDE KAYITLI
Ulus’ta Arnavutköy Mezarlığı’na gömülmesine ben yardım ettim. Seren Hanım da daha sonra mezarlığa gitmek istedi, izin verdirdim, gidip duasını okudu, bana teşekkür de etti. Cenin için dua okunmuyor, tören yapılmıyor. Mezarın işaret çubuğu da var ve defterde kayıtlı.

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği (TJOD) Genel Başkanı İsmail Mete
20 haftanın altı cenin

Adli Tıp’a göre 20 haftanın altı düşük kabul ediliyor. Bunlar yaşam şansı olmayan gebelik ürünü. Genellikle patolojiye gönderilir. Mezarlıklar Müdürlüğü’ne bilgi verilerek tıbbi atık kapsamında imha edilir. 20 haftanın üzerindeyse cenin değildir. Defin ruhsatı verilir.


Mezarlıklar Müdürü Adem Avcı
Yeri belli olmuyor
Ölüm raporu alınmaz, çünkü kimlik kazanmamıştır. Aile başvursa yeter. Cenin için ayrıca mezar tapusu verilmiyor. Çünkü kemik yapısı yok, kayboluyor. Mezarlıkta herhangi bir yere gömüyoruz. Yeri belli olmuyor. Cenin insan olmadığı için duası da olmuyor.


Diyanet İşleri Başkanlğı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Saim Yeprem
Din için bebektir
Bebek kuvözde yaşadığına göre, ‘Doğdu ve yaşadı’ anlamına geliyor. Din, onu bebek olarak kabul ediyor. Dinimizin yaklaşım tarzı itibariyle mezar yeri olarak bir kaide yok, hatta yetişkinler için de mezar yerinin belli olmasına yönelik bir kural yok.