Cadde Turan Özdemir'e veda...

Turan Özdemir'e veda...

17.01.2018 - 13:37 | Son Güncellenme:

Geçirdiği kalp  krizi nedeniyle hayatını kaybeden sinema ve tiyatro oyuncusu Turan Özdemir için  meslek hayatına başladığı İzmir Devlet Tiyatrosu'nda tören düzenlendi.

Turan Özdemire veda...

İstanbul'daki evinde geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden sinema ve tiyatro oyuncusu Turan Özdemir için meslek hayatına başladığı İzmir Devlet Tiyatrosu'nda tören düzenlendi.

Haberin Devamı

Stajyer oyuncu olarak 1975'te ayak bastığı ve 2004 yılında emekli olduğu İzmir Devlet Tiyatrosu'nun Konak Sahnesi'ne getirilen Özdemir'in naaşı, sahnedeki platformun üzerine konuldu.

Burada sanatçı dostları, yakınları ve sevenleri Özdemir'e veda etti, duygularını, anılarını paylaştı.

KARİYERİNE BAŞLADIĞI SAHNEDE

İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Levent Ulukut, Turan Özdemir gibi usta bir oyuncuyu kaybettikleri için üzgün olduklarını belirterek, Özdemir'e kariyerine başladığı sahnede veda ettiklerini söyledi.

Yönetmen Talip Karamahmutoğlu da Turan Özdemir ile bazı projelerde birlikte çalıştıklarını anlatarak, "Aksi ve zor bir adamdı, kavga etmek ve film çekmek en çok yaptığımız işti. Çabuk sinirlenirdi ama bir insanın kalbini bir kere kırsa bin kez de gönlünü alırdı." dedi.

Haberin Devamı

Sınıf arkadaşı olan oyuncu Tomris Çetinel ise Özdemir'i anlatırken gözyaşı döktü. Çetinel, "Birlikte mezun olduk ve 43 yıl önce iki stajyer oyuncu olarak bu tiyatronun kapısından girdik. İlk oyunumuzu birlikte oynadık. Sınıf arkadaşı olmamıza rağmen ben onun annesini oynadım Lodos oyununda. Buna çok gülerdi. Yakışıklı ve hoş bir delikanlıydı. Ne acı ki 43 yıl sonra ona burada hoşçakal diyoruz." diye konuştu.

Turan Özdemir'in eşi Müzeyyen Özdemir de törenin ardından eşinin sahnedeki tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Müzeyyen Özdemir, "Neden böyle bırakıp gittin, beni nasıl bırakıp gittin. Sen benim hayatımda her şeyimdin. Bir sürü yapacak işlerin vardı, planların vardı. Duyuyor musun beni, nasıl bırakıyorsun bizi, bu kadar sevinini nasıl bırakıyorsun." ifadelerini kullandı.

Turan Özdemir'in naaşı, Konak Sahnesi'ndeki törenin ardından alkışlar eşliğinde cenaze aracına konularak, Muğla'nın Yatağan ilçesine gönderildi.

Yazarlar