Cadde Türkiye aşkını şarkılarla anlatacak

Türkiye aşkını şarkılarla anlatacak

18.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

UNESCO üyesi olarak geldiği Türkiye’ye hayran kalarak 1993 yılında vatandaşlığa geçen dünyaca ünlü besteci ve piyanist Anjelika Akbar, bu büyük aşkını ‘İçimdeki Türkiyem’ konseriyle notalara döküyor

Türkiye aşkını şarkılarla  anlatacak

Anjelika Akbar, 5 Aralık’ta Caddebostan Kültür Merkezi’nde vereceği otobiyografik konserle 26 yıllık Türkiye yolculuğunu anlatacak. Akbar; Kosova Savaşı, 17 Ağustos 1999 depremi, Nâzım Hikmet ve Türkiye tarihinin belli safhalarını kendi bakış açısıyla anlatacak.

‘İlk keşfi ben yapmış oldum’

Konserin organizasyonunu İDEA Müzik üstlendi. “Türkiye’ye geldiğim tarih hayatımın dönüm noktası oldu” diyen sanatçı, ülkemize olan duygularını ve yaşadığı tecrübelerini aynı isimli kitap ve albümden sonra, bir de konserle taçlandırmış olacak.
Projeyle ilgili duygularını ifade eden Akbar, “Sovyetler Birliği dağılmadan önce eski eşimle UNESCO projesi üzerine İstanbul’a geldim. Büyük oğlum Yürek’e hamileydim, doktor dönüş için uçağa binmeme izin vermedi ve oğlum İstanbul’da doğdu. Türkiye ile ilgili hiçbir şey bilmiyordum, Türkçeyi bilmediğim gibi. Burada karşılaştığım insanlar sayesinde ülkeye aşık oldum.
Öyle ki hiçbir sebep yokken burada yaşamaya karar verdim. Sonra SSCB dağıldı, birçok Rusya vatandaşı Türkiye’yi keşfetti. Ama sanırım bu anlamda ilk keşfi ben yapmış oldum... Hâlâ da bu ülkeye ve onun güzel insanlarına âşığım” dedi.