Cadde Türkiye’nin hafta sonu tatil trendleri

Türkiye’nin hafta sonu tatil trendleri

01.11.2014 - 10:17 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin hafta sonu tatil trendleri incelendi ve hafta sonu tatil kaçamakları için en çok tercih edilen şehirler belirlendi.

Türkiye’nin hafta sonu tatil trendleri

Tripsta, en çok seyahat edilen şehirlerden, ayın tatil için en çok tercih edilen hafta sonlarına, en ucuz ve en pahalı biletlerden en çok tercih edilen havayollarına kadar pek çok veriyi derledi.

Komşunun başkenti Atina 1 numarada

Haberin Devamı

2014 Ekim-Kasım aylarında maksimum 3 gece aralıklı ve Türkiye çıkışlı gidiş-dönüş uçuşlara bakıldığında, gidilen ilk üç popüler destinasyon Atina, Beyrut ve Londra oldu. Hafta sonu nereye kaçsak diye düşünenler, en çok yakınlığı, hareketli gece hayatı ve tarihi dokusuyla dünyanın en eski şehirlerinden biri olan Atina’yı tercih etti (yüzde 17). Atina, yalnızca 1 saat 15 dakika süren uçak yolculuğunun yanı sıra kolayca ulaşılabilen havaalanı da kısa süreli hafta sonu kaçamakları için yolda vakit kaybettirmeyen güzel bir seçenek sunuyor.

Soğuğu sevmeyenler için Beyrut 2 numara

Tipik Akdeniz ikliminin görüldüğü Beyrut, soğuğu sevmeyenler için kışın ortasında ılık bir destinasyon olarak rağbet gördü. Yine 1 saat 15 dakika süren uçak yolculuğunun yanı sıra geleneksel Lübnan mutfağının leziz yemekleri, etkileyici ve gösterişli gece hayatı ve tabii ki Ortadoğu’nun alışveriş başkenti olması, kısa bir hafta sonu kaçamağı arayanlar için ilgi çekici yanlarını oluşturdu.

Londra her zaman ilk 3’te

Haberin Devamı

Londra Kulesi, Buckingham Sarayı, National Gallery, Tate Modern gibi önemli yapılara ev sahipliği yapan Londra, Türkler için en popüler destinasyonlar arasında sürekli ilk sırada yer alsa da yaklaşık 4 saat süren uçak yolculuğu nedeniyle listede 3. sırada yer aldı.

Ekim ve Kasım aylarının diğer popüler şehirleri ise şöyle sıralandı:

1. Atina

2. Beyrut

3. Londra

4. Malaga

5. Berlin

6. Bükreş

7. Kiev

8. Moskova

9. Zürih

10. Belgrad

En çok 25-30 yaş arasındakiler hafta sonu tatili yaptı

Tripsta web sitesi üzerinden hafta sonları için yapılan rezervasyonların yüzde 56’sı erkek kullanıcılar tarafından gerçekleştirildi.

Yaş gruplarına bakıldığında hafta sonunda tatil yapmayı en çok tercih edenlerin 25-30 yaş (yüzde 35) arasındakiler olduğu ortaya çıktı. Ardından, hafta sonlarını güzel bir kaçamak tatille değerlendirenler, en çok genç yaşın getirdiği enerjinin yanı sıra ekonomik özgürlüğe de sahip olan 30-35 (yüzde 30), 35-40 (yüzde 27), 40-45 (yüzde 27) yaş grupları oldu.

Ekim ayının en popüler hafta sonu Kurban Bayramı’nın da etkisiyle 4-5 Ekim hafta sonuydu. En çok 2, 3 ve 4 Ekim kalkışlı uçuşlara ilgi vardı. Kasım ayının tatil için en popüler hafta sonuysa 29-30 Kasım hafta sonu. Çok sayıda tatilci hafta sonundan bir-iki gün önceki ya da sonraki günleri de tatilleriyle birleştirmeyi tercih etti.

Haberin Devamı

Hafta sonu kaçamaklarına ortalama 283 Avro harcandı

Tripsta’nın verilerine göre hafta sonu tatilcileri yurtdışı uçak biletlerine ortalama 283 avro harcadı. Satın alınan en ucuz bilet 59 avro ile İtalya, Katanya bileti olurken alınan en pahalı bilet 605 avroya Letonya’nın başkenti Riga’ya alındı. Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın 13 Ekim tarihinde Letonya ile Riga’da deplasmanda yapacağı 2016 Avrupa Şampiyonası grup eleme karşılaşmasının da bunda etkisi oldu. Biletler pahalı da olsa Türk taraftarlar milli takımlarının aşkı uğruna para harcamaktan çekinmedi.

Türk Hava Yolları en çok tercih edildi

Veriler hafta sonu tatil kaçamakları için en çok tercih edilen havayolu verilerini de ortaya koydu. Buna göre Ekim-Kasım ayları boyunca yurtdışına en çok uçuran havayolları şöyle sıralanıyor:

Haberin Devamı

1. Türk Hava Yolları

2. Aegean Airlines

3. Lufthansa

4. Ukraine Int. Airlines

5. Tarom Romanian Air

6. Belavia

7. Heli Air Monaco

8. Aeroflot

9. Air Serbia

10. MEA Middle East Airlines