Cadde twitter Malik için ayaklandı

twitter Malik için ayaklandı

22.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İngiliz müzik grubu One Direction üyesi Malik, ‘İslam dini propagandası’ yapmakla suçlandı. Bunun üzerine Türk hayranları Malik için koruma kampanyası başlattı

twitter Malik için ayaklandı

İngiliz müzik grubu One Direction üyesi Zayn Malik (18), İslam dini propogandası yapmakla suçlanınca Türk hayranları Twitter üzerinden koruma kampanyası başlattı. Diğer ülkelerdeki hayranların da desteğini alan Türk hayranların açtığı başlık, dün saatlerce Twitter gündeminin ilk sırasında kaldı. Yaklaşık 3.8 milyon takipçisi olan Malik, ABD’li muhafazalar blog yazarı Debbie Schlussel tarafından Twitter’ı cihat ve İslam propogandasına alet ettiği gerekçesiyle ağır bir dille eleştirilince hayranları harekete geçti.

En büyük destek Türklerden
İngiliz ve Pakistan asıllı bir ailenin çocuğu olan Malik için en büyük desteği ise “TurkishDirectionersAreProudOfZaynsReligion” (Türk One Direction Severler Zayn’ın Diniyle Gurur Duyuyor) başlığı altında kampanya başlatan Türk hayranları gösterdi. Hayranları bu kadar kızdıran Schlussel’in Malik’i kastederek kullandığı “Kız çocuklarınızı One Direction müzik grubundan ve yaptıkları müzikten uzak tutun” uyarısı ve Malik’in taktığı poşunun İslami terörün simgesi olduğunu iddia etmesi oldu. Schlussel’in eleştirilerinden Malik’in Arapça dövmeleri, Ramazan ayı hakkındaki paylaşımlarıyla İngilizce Kelime-i Şahadet getirdiği tweetleri de nasibini aldı.
Schlussel’e göre, grup temiz ve melek yüzlü görüntüsünün altında İslam çağrısı yaparak gençleri kandırmayı hedefliyordu. Tüm bu ifadelerin hepsi için ayrı ayrı cevap veren hayranların büyük baskı yaptığı Schlussel, en son ölüm tehdidi aldığını öne sürdü. Türk hayranlarını koruma çemberine aldığı Malik için başlattığı kampanya, diğer ülkelerdeki hayranlarından da gördüğü büyük ilgiyle dün saatler boyunca Twitter’ın dünya gündeminde ilk sırada kaldı.