Cadde Ulubatlı'yı fetheden güzel sette mikrop kaptı

Ulubatlı'yı fetheden güzel sette mikrop kaptı

13.03.2012 - 10:21 | Son Güncellenme:

Rekorlar kıran "Fetih 1453" filminin kadın oyuncusu, filmde Ulubatlı Hasan'ın aşkı Era'yı canlandıran Dilek Serbest,Onur Havayolları'na ait Onur Air Dergisi'ne konuştu...

Ulubatlıyı fetheden güzel sette mikrop kaptı

Gündemdeki konuyla başlayalım. Fetih 1453 filmiyle yollarınız nasıl kesişti?
2009 yılının haziran ayında Aksoy Film'den gelen bir telefonla başladı her şey. Önce telefonda projeden bahsedilmedi, şirkete çağrıldım. Projeyi duyduğum andaki kalp atışlarımı anlatamam. Böyle büyük bir projenin içinde düşünülmek tarifsiz bir gurur.

Haberin Devamı

Film nasıl bir deneyimdi sizin için?
Çok keyifliydi, yardımcı oyunculardan ana cast'a kadar tüm oyuncuların, set arkası çalışan tüm arkadaşlarımın nezaketi, ilgileri gerçekten çok hoştu. Benim için değişik bir deneyimdi, çok güzel anılar biriktirdim.

"ÜÇ YIL SAÇIMI DEĞİŞTİREMEDİM"

Canlandırdığınız karakterin ismi Era. Nasıl bir karakter?
Müslüman bir ailenin kızı. Haçlı ordularının Balkanlar'a yaptığı seferde ailesi katlediliyor. Esir pazarına götürülüyor. Babalığının tüm meziyetlerini, top dökümüyle alakalı her şeyi öğreniyor ve aynı zamanda babasının sağ kolu oluyor. Öğrenme hevesi, ailesinin intikamını almak için aslında. Genç bir kız olduğunda, Ulubatlı Hasan'ın sevgilisi oluyor.

Çekimler üç yıl sürmüş. Bir sinema filmi için uzun bir süre ama bu filmin prodüksiyonu itibariyle bu süre normal. Nasıl bir üç yıl geçirdiniz sette?
Evet planlı programlı bir üç yıldı. Üç etapta çekildi filmimiz; hem mevsimsel döngülerden hem hazırlık süresinden üç yılın belli aylarına bölündü. E zordu tabii, kendi vücudunuzla, görselinizle alâkalı devamlılıklarınız var. Kilo almamanız gerekiyor mesela, saçınızı değiştiremiyorsunuz, diğer oyuncular sakalını kesmemeli. İnanılmaz titiz, programlı çalışıldı.

Haberin Devamı

"YÜZÜMDE YARA ÇIKTI"

Can sıkıcı bir kaza geçirmişsiniz çekimlerde. Biraz anlatır mısınız nasıl oldu? Psikolojinizi etkiledi mi bu durum?
Çıban çıktı yüzümde. 2. etapta top atölyesi sahnelerinde gece çekiminde makyaj tazelemesi yapılırken yanağımda küçük bir kızarıklık vardı. Üç gün içinde bir anda büyüdü beze gibi bir şeye dönüştü. 2. etap bitti yok olmuyor, daha sonra doktora gittim ve kesilerek içerideki kitle alındı dikiş atıldı, mikrop kapmışım sette.

Özellikle bakışlarınızın çok farklı olduğu söyleniyor. Siz de böyle mi düşünüyorsunuz? Bu durumun oyunculuğunuza etkisi nedir?
Gözlerim çok açık mavi neredeyse buz rengi. Türkiye'de nadir görülen bir renk. Valla benim açımdan bir etkisi ya da eksisi yok gözlerimin. Yapımcı ya da yönetmenin gözlerimi değerlendirmesi daha doğru galiba oyuncu olarak.

Haberin Devamı

DİLEK SERBEST KİMDİR?

1981 yılında İzmir'de doğan Dilek Serbest'i ilk olarak Teoman'ın Gönülçelen isimli klibinde rol almasıyla tanıdık. Erberk Ajans'ta bir süre fotomodellik yapan Serbest, Yarım Elma, Gümüş, Kaybolan Yıllar, Gurbet Yolcuları, Dedektif Biraderler, Kanıt ve Şüphe gibi dizilerde rol aldı. Güzel oyuncu, sinemaya Cem Yılmaz'ın yönettiği G.O.R.A.'da rol alarak oyunculuğa adım attı. 2004 yapımı Büyü isimli filmdeki rolüyle epey dikkat çeken Dilek Serbest, son olarak Türk sinemasının şimdiye kadar çekilmiş en yüksek bütçeli filmi olarak gösterilen Fetih 1453'te rol alıyor.