Cadde ÜNLÜ ANNELERDEN TARiFLER - ŞiFALI KARIŞIMLAR

ÜNLÜ ANNELERDEN TARiFLER - ŞiFALI KARIŞIMLAR

23.12.2013 - 21:09 | Son Güncellenme:

Cemiyetin ünlü annelerinin verdiği, çocuğunuzun günlük sıvı, sebze ve meyve ihtiyacını karşılayacak lezzetli tariflerlerle mutfakta eğlenceye hazır mısınız?

ÜNLÜ ANNELERDEN TARiFLER  - ŞiFALI KARIŞIMLAR

“Bebeklerin Mutlu Saati” adlı kitap, bebeklerin fiziksel ve zihinsel performansında önemli payı olan sıvı tüketimine dikkat çekmek üzere hazırlandı. Projeye Ahu Orakçıoğlu, Ayşegül Toplusoy, Begüm Şen, Derya Balta, Dilruba Çelepçi, Eda Kosif, Elif Gönlüm, Fatoş Sarıgül, Işıl Reçber, Neylan Vardar, Özle Sezer, Pınar Talay, Pınar Tezcan Özçapkın, Revna Demirören, Sinem Ayan, Sitare Akdilek, Maide Kurttepeli, Yelda Tiftik ve Zuhal Pirinçcioğlu tarifleriyle katkıda bulundu. Çocuk gastroentereloji ve beslenme uzmanı Prof. Dr. Benal Büyükgebiz de kitabın danışmanlığını üstlendi.
Tüm geliri Hayat Paylaşım ve Dayanışma Derneği’ne bağışlanacak kitaba destek vermek adına, bazı tarifleri CADDE okurlarıyla paylaşıyoruz.

Haberin Devamı

MiSKiN KEDi

Malzemeler (2 bardak için)
* 2 avuç ıspanak * 1 yeşil elma * 1 muz * 1 bardak süt * 1 çorba kaşığı organik meyveli müsli

Hazırlanışı: Elmayı dilimleyip çekirdekli kısmı çıkarın. Katı meyve sıkacağında sıkıp suyunu elde edin. Muzu dilimleyin. Elma suyu, süt ve muzu miksere koyun. 1 dakika çevirip elinizle kopardığınız ıspanakları ilave edin. Bardaklara alıp bekletmeden servis edin.
Bir yaşından sonra bebekler (alerjisi yoksa) inek sütü tüketebilir. Süt yerine biberon maması da kullanabilirsiniz. Bebeğinizde inek sütü alerjisi varsa ve özel mamayla besleniyorsa bu tarifte süt yerine özel mamayı tercih edebilirsiniz. Ancak yoğurt kullanmamanız gerektiğini de unutmayın. Müsli bazı çocuklarda dışkıyı yumuşatabilir. 12 aydan itibaren önerilmektedir.

Haberin Devamı

MiNiK BALERiN

Malzemeler (2 bardak için)
* Bir avuç ıspanak
* Birkaç yaprak nane
* 1 adet armut
* 1 fincan frambuaz
* 1 adet elma
* Birkaç damla limon suyu
Hazırlanışı: Armut ve elmayı soymadan çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin. Meyve sıkacağından elma ve armutun suyunu sıkıp, miksere alın. Elinizle kopardığınız ıspanak ve nane yapraklarını ekleyin. Limon suyu ilavesiyle çevirip bardaklara alın. 2 yaşından itibaren önerilmektedir.

KIPKIRMIZI

Malzemeler * (2 bardak için)
* 2 adet küçük pancar * 2 adet elma * 2 adet havuç

Hazırlanışı: Pancarı ve elmayı iyice yıkayıp dilimleyin. Havucu kazıyın veya sebze fırçasıyla yıkayın. Sırasıyla hepsini meyve sıkacağından geçirin. Karıştırıp bardaklara koyup servis yapın.
3 yaşından itibaren önerilmektedir.

ŞiRiN BALKABAĞI

Malzemeler
(2 bardak için)
* 2 dilim soyulmuş balkabağı
* 1 adet kırmızı elma
* 1 salkım siyah üzüm*
* 1 çorba kaşığı mavi yabanmersini
* 1 adet havuç
Hazırlanışı: Balkabağını ve elmayı soyup dilimleyin. Havucu kazıyın ve sebze fırçasıyla yıkayın. Meyve sıkacağından geçirip miksere koyun. Üzümleri tek tek kopartıp, yaban mersinleriyle miksere ekleyip çevirin. Bardaklara paylaştırın. Üzüm bazı çocuklarda dışkıyı yumuşatabilir. 12 aydan itibaren önerilmektedir.

Haberin Devamı

YARIN: PERİ BÜYÜSÜ