Cadde Ünlü karikatürist Bedri Koraman, ölüm yıl dönümünde anılacak

Ünlü karikatürist Bedri Koraman, ölüm yıl dönümünde anılacak

27.05.2016 - 12:46 | Son Güncellenme:

Bodrum’da geçen yıl 30 Mayıs’ta, 87 yaşında yaşamını yitiren ünlü karikatürist Bedri Koraman, ölümünün birinci yıl dönümünde bir dizi etkinlikle anılacak.

Ünlü karikatürist Bedri Koraman, ölüm yıl dönümünde anılacak

Bodrum’da geçen yıl 30 Mayıs’ta, 87 yaşında yaşamını yitiren ünlü karikatürist Bedri Koraman, ölümünün birinci yıl dönümünde bir dizi etkinlikle anılacak.

Haberin Devamı

Torba Mahallesi’ndeki Abdi İpekçi Sitesi’nde eşi Nil Koraman’la yaşarken geçen yıl 30 Mayıs’ta yaşamını yitiren ünlü karikatürist Bedri Koraman için ölüm yıl dönümünde, Torba Mezarlığı’ndaki kabrinde anma töreni düzenlenecek. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’ın yanı sıra sevenleri ve dostları törene katılacak. Bodrum Belediye Meclisi’nin aldığı karar sonrası bir sokağa Bedri Koraman’ın isminin verilmesinin ardından 30 Mayıs’ta tabelası da asılacak.

Öte yandan, doğum günü olan 8 Kasım’da ise uluslararası karikatür yarışması ile tavla turnuvası düzenlenecek.

KABİRDE BİR DÜNYA VATANDAŞI
69 yaşındaki Nil Koraman, eşi Bedri Koraman’ın mezarı başında DHA muhabirinin sorularını yanıtladı. Beşiktaşlı olması nedeniyle eşinin mezar taşının etrafına siyah bir band çektiren, vasiyeti üzerine üzerine ’Burada bir dünya vatandaşı yatıyor’ yazısını asan Nil Koraman, "Tam 47 yıllık hayat arkadaşım. Yıllar onunla su gibi akıp gitti. Onun mizah anlayışı yaşantımıza da yansımıştı. Her zaman sevecen her zaman neşeliydi, dünya insanıydı. Bu nedenle mezarımın başına ’Burada Bir dünya İnsanı Yatıyor’ yazın demişti. Vasiyetini yerine getirmenin huzuru içindeyim. Güzel bir mezarlık da yaptırdık. Ancak Bedri gideli bir yıl olmasına rağmen bana bin yıl gibi geldi. Sanki ben yaşamıyorum, nefes almıyorum. Bir an önce onun yanında olmak istiyorum. En büyük tesellim ise Bedri’yi sevenlerin ve Bodrumlular’ın onun adını ve anılarını yaşatacak olması. Bodrumlulara ve Bedri’nin adının yaşaması için büyük destek veren Sayın Kocadon’a teşekkür ediyorum. Ayrıca hazırlamakta olduğu bir karikatür kitabı vardı. Baskıya hazır haldeydi. O konuda da Sayın Aydın Doğan bey söz verdi. Aydın beyin yardımları ve desteğiyle inşallah son kitabını da bastırmış olacağız" dedi.

Haberin Devamı

Mezarlıkta duygusal anlar yaşayan Nil Koraman, eşi için dua da etti.

Öte yandan Bedri Koraman anısına bu akşam Delfi Otel’de bir tavla turnuvası düzenlenecek.