ÜNLÜLER MUTFAKTA

Televizyon ve beyazperdede oyunculuk yetenekleriyle tanıdığımız ünlü isimler, bu defa mutfak becerilerini konuşturdu.

ÜNLÜLER MUTFAKTA

Elle Bistro’nun konuğu olan dört oyuncu paylaştıkları tarifleri bir tutam eğlence, keyif ve sıcak sohbetle harmanlayıp yemeklere lezzet kattı.

CEMAL HÜNAL: “ÇOCUKKEN MUTFAĞA GiRiP SOĞAN DOĞRARDIM”

Mutfağa düşkün bir aileden geliyor Cemal Hünal. Anne ve babasının sürekli değişik yerlere gittiklerini ve orada öğrendikleri farklı mönüleri evde hep beraber denediklerini anlatıyor: “Evimizde her öğün yemek pişirilirdi, o yüzden biz de mutfağa girip soğanları keserdik. Bu nedenle çocukken her öğünüm mutfakta geçti.” Yemek için alışveriş yapmaktan büyük keyif aldığını söyleyen Hünal, Guacamole adlı başlangıç yemeğinin yazın her şeyle çok iyi gittiğini hatırlatıyor.

GUACAMOLE (2 kişilik)

Hazırlama süresi: 10 dk.
Malzeme: 2 avokado, 1 kırmızı soğan, orta boy bir tutam kişniş, yarım limon, tuz, karabiber, zeytinyağı, 1 jalapeno biberi.
Yapılışı:
Avokadoları ikiye ayırıp içlerini çok fazla inceltmeden çıkarın ve bir kaseye koyun. Kişnişin dörtte birini ayırıp (hepsini koymamakta fayda var çünkü kişniş baskın bir tada sahip) incecik doğrayarak avokadonun üzerine atın. Kırmızı soğan ve jalapeno biberini ufak ufak keserek hepsinin üzerine koyun. Bu işlemlerin sırası önemli değil; sonrasında üzerine tuz, biber ve zeytinyağı ekleyip servis edebilirsiniz.
Servis önerisi: Guacamole, çıtır ekmek veya tortilla cipsiyle servis edilebilir. Dürümün içine sarılıp içkiyle de tüketilebilir.

ÜNLÜLER MUTFAKTA

ONURYAY EVRENTAN: “YEMEK?YAPMAK?BENiM iÇiN REHABiLiTASYON”

‘Bir Çocuk Sevdim’ dizisinde ‘Emine’ rolünü canlandıran Onuryay Evrentan, mutfağa meraklı bir ailede büyüdüğünü anlatıyor. Oyuncu, mutfakta olmayı bir rehabilitasyon gibi gördüğünü söylüyor.

NOODLE GOURMANDISE (4 kişilik)

Hazırlama süresi: 15 dk.
Pişirme süresi: 30 dk.
Malzeme: 300 gr. kıyma, 1 paket noodle, 2 yemek kaşığı organik salça, 3-4 büyük boy domates, 2 orta boy havuç, 1 orta boy patates, 1 orta boy soğan, 4-5 diş sarımsak, 100 gr. ceviz, nane, karabiber, tuz, 3 defne yaprağı, yarım çay bardağı dilimlenmiş siyah zeytin, acı sos, 1 paket parmesan peynir, zeytinyağı.
Yapılışı: Bir tencerede zeytinyağıyla sarımsağı 2-3 dakika çevirin. Üzerine kıymayı ekleyip 1.5 çay kaşığı karabiber ve 2-3 adet defne yaprağı katarak kısık ateşte pişmeye bırakın. Bir başka tencerede noodle için su kaynatın. Noodle’lar 10-15 dakika içerisinde haşlanmış olacaktır. Diğer malzemeleri pişireceğiniz wok tavaya bir yemek kaşığı zeytinyağı koyup üzerine jülyen doğranmış soğanı ekleyin ve 30 saniye çevirin. Patates ve havucu, sırasıyla koyup çevirmeye devam edin. Üzerine yarım çay bardağı dilimlenmiş zeytin, ceviz, nane ve tuzu, eğer acı isterseniz kırmızı biberi ekleyip kısık ateşte pişirin. Rendelenmiş domatesi, bir bardak suyun içinde sulandırılmış iki yemek kaşığı salçayı, bir tatlı kaşığı acı sosu, tavadaki sosun içine döküp pişmeye bırakın. Pişmiş olan kıymanın içinden defne yapraklarını çıkarıp domatesli sebzeli sosa ekleyin. Sosu, 3-4 dakika daha pişirdikten sonra noodle’ın üzerine dökün.
Servis önerisi: Parmesan peyniri ya da nane yapraklarıyla servis edilebilirsiniz.

ÜNLÜLER MUTFAKTA

GÖKÇE BAHADIR: “MAKARNA VE KURABiYE VAZGEÇiLMEZLERiM”

Annesinin de Suadiye’deki lokantasında 24 saatini mutfakta geçirdiğini anlatan Gökçe Bahadır; makarna ve kurabiyelerin vazgeçemediği lezzetler arasında başı çektiğini söylüyor.

KARiDESLi PAELLA (6-8 kişilik)

Hazırlama süresi: 20 dk.
Pişirme süresi: 20 dk.
Malzeme: 1 kg. karides, 2 bardak su, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 kıyılmış soğan, 2 küp doğranmış domates, 1 doğranmış sivri biber, 1 doğranmış kırmızı biber, 1 su bardağı pirinç, 1 diş sarımsak, yarım çay bardağı safran, tuz, karabiber.
Yapılışı: Karidesleri iyice yıkayıp iki bardak suda haşlayın.
Ayrı bir yerde soğanı zeytinyağında çevirin; domates, sivri biber ve kırmızı biberi ekleyip tüm malzemeleri iki dakika daha kavurun. Yıkanmış pirinci ilave edin. Üzerine karidesi ve haşlama suyunu koyup sarımsak ve safranı da ekleyerek karıştırın. Tuz ve karabiberi katıp pişmeye bırakın.
Servis önerisi: Kalabalık misafirler için uygun olan bu yemek, büyük bir tavada sofraya getirilip oradan tabaklara servis edilebilir.

ÜNLÜLER MUTFAKTA

BURAK HAKKI: “EN?ÇOK iTALYAN YEMEKLERiNDE BAŞARILIYIM”

Kavacık’taki evinin sıcacık mutfağında bizi ağırlayan Burak Hakkı; üniversite yıllarında annesiyle babası tatile gittiğinde bol bol mutfağa girdiğini anlatıyor. Annesinin ve eski eşi Sema Hanım’ın da mutfakta çok becerikli olduklarını hatırlatan oyuncu, özellikle İtalyan yemeklerinde kendini başarılı buluyor.

BiBERiYELi BiFTEK (4 kişilik)

Hazırlama süresi: 15 dk.
Pişirme süresi: 15 dk.
Malzeme: 4 parça biftek, 8 baş beyaz soğan, 4 kaşık zeytinyağı, 200 gr. biberiye, tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon, sarımsaklı ekmek, 8 dilim ekmek, 4 diş sarımsak.
Yapılışı: Dört kaşık zeytinyağı koyduğunuz tavada etleri çok kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin. Aynı anda bir tavada soğanları nar rengini alana dek zeytinyağıyla kavurun. Kavrulan soğanları pişen etle buluşturun; üzerine biberiye, tuz, kimyon ve karabiber ekleyip üç dakika da beraber pişirin. Sekiz dilim ekmeği kızartın ve üzerine dört diş sarımsak sürün. Kırmızı toz biber serpin ve ekmekleri ortadan ikiye bölün.
Servis önerisi: Tabağın ortasına biftekler, etrafına da sarımsaklı ekmekler gelecek şekilde servis edebilirsiniz.

Ünlülerden özel tarifler Elle Bistro dergisinde.

19 Ekim 2019 Magazin Bülteni19 Ekim 2019 Magazin Bülteni
Cadde Yazarları

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber