Cadde Ünlülerden sert mesaj: Yeter artık

Ünlülerden sert mesaj: Yeter artık

04.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ünlü isimler, Leyla ve Eylül’ün ölüm haberinin ardından sosyal medyadan sert mesajlar yayınladı. Gülben Ergen Instagram’a ara vereceğini söylerken, Demet Akalın ise eğlenceli fotoğraf paylaşanları takip listesinden çıkardı

Ünlülerden sert mesaj: Yeter artık

Leyla Aydemir ve Eylül Yağlıkara’nın ölüm haberi ünlü isimleri yasa boğdu. Sosyal medyadan sert açıklamalar yapan birçok ünlü sayfalarını karartırken, bazıları ise eğlenceli fotoğraf paylaşanlara tepki gösterdi. Demet Akalın, “Mutluluk pozları paylaşanlar, beni takipten çıksın. Bir gecede eğlenmeyin. Ayıptır, cenaze var. Ben televizyon seyretmeye utanıyorum. Eğleniyorsanız da gözümüze sokmayın. Siz de nerede o vicdan? Tek tek siliyorum ve takipten çıkıyorum. Ne şarkınız ne de tatiliniz umurumda... Hiç mi kalbiniz yok?” diyerek sert tepki gösterdi. Instagram’a ara vereceğini söyleyen Gülben Ergen, “Bir süre mola veriyorum. Yanan yürekler, solan bedenler, adaletini sorgulamaya gücümün yetmediği bu hayatta fotoğraf paylaşmak içimden gelmiyor. Yüreğim ne zaman derse o zaman gelirim” diyerek üzüntüsünü dile getirdi. Anne olmaya gün sayan Şükran Ovalı ise, “Daha kaç can yanacak? Kaç kere öleceğiz utancımızdan. Leylalar ve Eylüller, tüm kız çocukları, bu ahlar kalmaz yerde... Savunmasız her canlıyı yok sayanlar, yok olmaya mahkûmsunuz. Yine canımız yandı. Ailenize sabır diliyorum ve Allah’ın adaletine güveniyorum” notunu yazdı.

Haberin Devamı

Karaca’dan mektup

Işın Karaca da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a mektup gönderdi. Yazıyı Instagram’dan paylaşan şarkıcı, “Hepimizi derinden yaralayan ve önüne geçemediğimiz çocuk istismar vakaları için daha caydırıcı bir çözüm bulmanızı yalvararak rica ediyorum. Sapkınlık ve istismar sadece bizim ülkemizde tabii ki yok, dünyanın her köşesinde yaşanıyor, ancak son günlerde tüm Türkiye arka arkaya yaşanan çocuk ölümlerinden ötürü bitmiş durumda... Vicdanı ve merhameti olan herkes muhtemelen benimle aynı fikirdedir. Yüreğimiz, her gün yenisi gelen çocuk ölüm haberleriyle kanıyor. Lütfen yasalarımızı çocuk istismarına karşı güçlendirelim. Geleceğimiz çocuklarımız... Çaresizce, bu üzücü olayları izlerken, insanlığımdan utanır oldum.

Haberin Devamı

Bu konularla alakalı yapılacak tüm çalışmalarınızda, sonuna kadar, sanatçı, anne ve güzel ülkemizin bir vatandaşı olarak, yanınızda bulunmak isterim. Biz Türkiye’yiz, kocaman bir aileyiz ve bunların üstesinden gelmesini de biliriz” diye yardım istedi.

‘Çocuklar ölmesin’

Hayata gözlerini yuman iki miniğin fotoğrafını paylaşan Tarkan, “Eylüller Leylalar ölmesin artık. Devlet ve hukuk bir an önce gereğini yapsın. Ağırlaştırılmış cezalarla bunun önüne geçilsin. Ülkemizde çocuklar kaçırılamasın, cinsel tacize uğrayamasın, öldürülemesin. Bu meleklerimizin ölümüne sebep olan caniler, canavarlar bunun hesabını versin. Çocuklarımız ölmesin, yeter artık” diyerek siyasilerden yardım istedi.

'SİZE NASIL KIYDILAR!'

- Ezgi Mola: Kıyamet bu... Ceylan derisi koltuklarda hep birlikte bağırın durun, haydi...

- Funda Arar: Nasıl kıydılar size... Bu canileri Allah bildiği gibi yapsın.

- Acun Ilıcalı: Çocuk susar, sen susma... Çocuklarımıza kıyan canilere sessiz kalma... Lanetliyorum.

- Murat Boz: İçimiz yandı. Allah ailelerine sabır versin. Çok zor.

- Oktay Kaynarca: Arada bir parlayan, bakıp ‘ne güzelsiniz’ dediğimiz, yıldızlar siz olun emi...

Yazarlar