Cadde Uzaylı Ta-Ha’yla beslenme saati

Uzaylı Ta-Ha’yla beslenme saati

20.03.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin protein alım karnesini iyileştirmek amacıyla yurt çapında kampanya başlatan Sağlıklı Tavuk Platformu çocuklara masal kitabıyla sesleniyor

Uzaylı Ta-Ha’yla beslenme saati

Türkiye’de kanatlı sektörünün önde gelen 16 firmasının oluşturduğu Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu  (STBP), “Sağlıklı Büyüyen Türkiye için Daha Çok Protein!” adlı uzun soluklu sosyal sorumluluk projesi başlatıyor. Tera Gezegeni’nden gelen  “Uzaylı Ta-Ha’nın Dünya Macerası”yla çocuklar beslenmede proteinin önemini kavrayacak. Ta-Ha akıllı, esprili, sevimli ama en önemlisi sağlıklı beslenmeyi bilen bir çocuk.
Masal serisinin ilki çocuk eğitimi alanında uzman yazar Aysel Gürmen ve usta çizer Mustafa Delioğlu tarafından hazırlandı.
Türkiye’de tavuk eti üretiminin yüzde 85’ini gerçekleştiren 16 firmanın oluşturduğu platform bu projeyle çocukların sağlıklı büyüme ve gelişmesinde son derece önemli rol oynayan ancak ülkemizde çok düşük olan hayvansal protein tüketiminin artmasını hedefliyor.  Anne babalara yeterli ve dengeli beslenmenin temellerini ve çocuk beslenmesinde proteinin önemini aktaran “Çocuğunuzun Sağlıklı Beslenmesi için Protein” adlı kitapçık da proje sözcülerinden uzman diyetisyen Dilara Koçak tarafından kaleme alındı.
Hazırlanan kitaplar, 100’er bin adet basılarak yurt genelinde beyaz et satış noktalarında, üretici firmaların bölgelerinde bulunan ilköğretim okullarında ve İstanbul, Ankara ve İzmir’de görev yapan çocuk hekimlerine ücretsiz olarak dağıtıldı. Kitap setinin ikinci serisinin de mayıs ayında basılarak dağıtılması planlanıyor.

Haberin Devamı

Okullarda eğitim seminerleri 

STBP  Başkanı aynı zamanda Pak Piliç Mudurnu Genel Müdürü  Zuhal Daştan  “Bu yayınlara okullarda yapılacak eğitim seminerleri eşlik edecek. Çünkü beslenme bilincini artıracak eğitim programlarına ihtiyaç var ” diyor.
Okullar, halk evleri, beslenme konulu fuar ve kongreler, satış noktaları gibi ortamlarda tanıtılacak proje, çocuklara ve yetişkinlere dönük yayınlardan araştırmalara, eğitim seminerlerinden iletişim çalışmalarına uzanan geniş bir yelpazede gerçekleştirilecek. STBP Yürütme Kurulu üyesi  Şen Piliç Genel Müdürü İpek Üstündağ da 2008 boyunca yürütülecek eğitim ve bilgilendirme çalışmalarıyla, yıl sonuna kadar 400 bin haneye ulaşılmasını hedeflediklerini söyledi.

Haberin Devamı

‘Çocuğunuz sağlıklı besleniyor mu?’

Türkiye’nin dört bir yanında uzman diyetisyen Dilara Koçak tarafından “Çocuğunuz sağlıklı besleniyor mu?” konulu ücretsiz eğitim seminerleri düzenlenecek. Seminerlerin, halkevleri, sağlık ocakları ve ilköğretim okullarında verilmesi planlanıyor.

Türkiye’nin Protein haritası çıkarılıyor

Türkiye’de protein alımı ve eksikliği hakkındaki verilerin eksikliğinden hareketle, kamuoyuna güncel istatistiksel bilgiler sağlamak ve projenin gelecek dönem adımlarının belirlenmesi amacıyla sosyal faydası yüksek bir kamuoyu araştırması başlatıldı. Era Research & Consultancy Araştırma Şirketi tarafından yürütülen araştırma kapsamında, halkın proteinli gıdalar tüketim alışkanlıkları ve hayvansal proteinin insan sağlığı üzerindeki önemine ilişkin farkındalığı inceleniyor. Araştırma sonuçları mayıs ayında açıklanacak.