Cadde ‘Vücuduyla şive yapan tek oyuncu’

‘Vücuduyla şive yapan tek oyuncu’

07.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Tezgâh dergisine kapak olan Demet Akbağ’ı anlatan arkadaşlarından Sermiyan Midyat, “Tanıdığım, vücuduyla şive yapabilen tek oyuncu” sözleriyle oyuncuya övgüler yağdırdı.

‘Vücuduyla şive yapan tek oyuncu’

Sinemada son 20 yılda en çok başrol oyuncusu olarak yer alan Demet Akbağ, Tezgâh dergisine kapak oldu. Dergi, kapağında oyuncunun bugüne kadar oynadığı projelerde fenomen olan karakterlerin çizimlerine yer verdi. Akbağ’ın röportajının yanı sıra, sayfalarda oyuncunun projelerinde kült olmuş sahnelerin karikatür hali, hayatından kesitlerin yer aldığı zaman tüneli ve bugüne kadar çalıştığı isimlerin görüşlerine yer verildi.

Haberin Devamı

‘Öğretmen olurdum’

“Çoğunlukla insanları güldüren projelerde yer alıyorum ama kendime salt komedyen demiyorum” diyen Akbağ, “Komedi türüne koyacağımız bir dram, önüme senaryo olarak geldiğinde, o karakterin komik anılarını da çıkartabilirim, benim için oyunculuk budur. O yüzden Fransızlar oyuncuya ‘komedyen’ demişlerdir” dedi. Oyuncu, “Sahneye hiç çıkmamış olsaydınız, paralel evrende şu an ne yapıyor olurdunuz?” sorusuna, “Muhakkak düzenleyici, derleyici ve toplayıcı bir şey olurdum. Hani herkes daha önceki hayatında kraliçe oluyor ya, ben bir şatoda kahya olabilirdim. Organize etmekle alakalı olurdu. Oyunculuktan önceki hayalim öğretmen olmaktı” cevabını verdi.

‘Vücuduyla şive yapan tek oyuncu’

ARKADAŞLARI NE DEDİ?

Yılmaz Erdoğan: Lütfiye ile Mükremin arasındaki kardeşlik bize sirayet ediyor. Demet Akbağ benim bacım oluyor. Hepimizin hayatına bir yerinden temas etmiş, hayatımızın pek çok anını, olduğundan daha güzel yapan işinin işçisi, büyük sanatçı...

Haberin Devamı

Ata Demirer: Ağlarsa anam ağlar, bir de Demet Abla ağlar. Sanat icra etmek dünyamız için yapılmış bir hizmettir. Neşe üreticileri olarak bizim susmaya hakkımız yok. Hiç susma, sen çok yaşa!

Çağan Irmak: Demet, ülkemde yaşayan tüm kadınların, her coğrafyadan, her iklimden insan tiplemelerinin ve karakterlerinin tek bir vücutta varolmuş hali adeta.

Altan Erkekli: Demet, komedi oynayan kadınların erkeklerden kesinlikle geride olmadığını bize gösteren aktristlerden biri olmuştur.

Sermiyan Midyat: Tanıdığım, vücuduyla şive yapan tek oyuncu. Demet Akbağ’a bir rol teklif etmek bana göre yanlış bir yol haritasıdır. Onu da sürece katmak akıllıcadır.

Ezel Akay: Bence o Türkiye’deki üstün yetenekli oyunculardan.