Cadde ‘Yaptığımız her şey samimi’

‘Yaptığımız her şey samimi’

15.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fuat Güner’in menajeri İpek İyier, YouTube’da hayata geçirdiği Geniş Ekran adlı kanalı için, “Yaptığımız her şey samimi. Bunun insanlara geçeceğine inanıyoruz”  dedi

‘Yaptığımız her şey samimi’

‘Türkiye’nin lifestyle yayın yapan ilk dijital platformu’ sloganıyla yola çıkan YouTube kanalı Geniş Ekran’ı proje annesi İpek İyier ve Fuat Güner’le konuştuk. İkili, “Birlikte yapacağımız daha çok iş var” dedi.

Haberin Devamı

Geniş Ekran nasıl hayata geçti?

İpek İyier: Yedi sene televizyonculuk ve müzik sektöründe menajerlik yaptım. Alternatif işler reyting kaygısı yüzünden hayata geçirilemiyor. Dolayısıyla bunca yıldır biriktirdiğimiz formatları bir mecraya aktaramıyorduk. Bir YouTube kanalı kuralım ve formatlarımızı yayınlayalım fikri ortaya çıktı.

Kanalın içeriğinden bahseder misiniz?

İ. İ. : Tam bir lifestyle kanalı. Müzik, kültür-sanat, seyahat, yeme-içme, otomotiv, magazin, sağlık ve güzellik gibi yaşama dair her şey var. Fuat Güner, ‘Fuat Güner Kampüste’, İzzet Öz, ‘İzzet Öz Sizlerle’, Dr.Ümit Aktaş, ‘İlaçsız Yaşam’, Berna Türköver, ‘Yaşama Dair’ ve ralli pilotu Koray Muratoğlu, ‘Drive Master’ programına imza atıyor. Ben de ‘İpek Yolu’ ve ‘Kulisteyiz’i sunuyorum. Fuat Güner’le yaptığımız ‘Aramızda Müzik Var’ da kanalımızda yayınlanıyor. Bunun yanında pek çok sosyal sorumluluk projeleri de olacak.

Haberin Devamı

Fuat Bey, Geniş Ekran sizce nasıl bir kanal oldu?

Fuat Güner: YouTube kanalı fikri çok parlak bence, zaten çağ oraya gidiyor. Fikir çok yeni ve modern olduğu için desteklememem söz konusu olamazdı.

‘Fuat Güner Kampüste’ programında neler yapıyorsunuz?

F. G. : Üniversiteleri ziyaret ediyorum. ‘Ne oluyor burada, nasıl geliştiriyorsunuz kendinizi?’ diyorum. Üniversitede çok güzel yıllar geçirdim, o yüzden hoşuma gidiyor.

n Sunuculuk sizin için yeni bir deneyim değil...

F. G. : Evet, çok yadırgadığım bir şey değil. Bir koltukta birkaç karpuz taşımayı severim. Sosyal etkinliklere katılırım. Koşturmakla mutlu olan bir adamım.

Hem iş ortağı hem de hayat arkadaşısınız. Birlikte çalışmak nasıl?

İ. İ. : Biz bugüne kadar özel hayatımıza dair hiçbir şey söylemedik.Zaten mevzu olmasını istediğimiz şey, yedi yıldır devam eden iş ortaklığımız ve ölene kadar devam edecek dostluğumuz...

F. G. : İpek, çok disiplinli ve çalışkan. Başarısının altındaki bütün detayları hesaplar. Böyle çalıştığımız için hoş bir birlikteliğimiz var. Kendisine güveniyorum.

İ. İ. : Birlikte yapacağımız daha çok proje var.

Neler yapacaksınız, biraz tüyo verir misiniz?

Haberin Devamı

İ. İ. : Fuat Güner’in bilgilerini gençlere aktarmaya yönelik bir projem var, ismi ‘Fuat Güner Otobüsü’. İçinde stüdyosu ve eğitim için bir odası bulunan otobüs tasarlattım. Bununla Anadolu’yu gezeceğiz. Yaptığımız her şey samimi. Bunun da insanlara ulaşacağını düşünüyorum.

‘Yeni nesil aceleci’

Yeni nesil müzisyenleri nasıl buluyorsunuz?

F.G: Eskiye nazaran eğitim kurumları fazlalaştığı için daha bilinçli müzisyenler yetişiyor. Ama tembellik var. Şimdikiler pek çalışmıyor, bir an evvel meşhur olmak istiyor. Bu, aceleci bir tavır. Hazmederek yola çıkmalarını daha uygun buluyorum.

Yeni çıkan isimleri takip ediyor musunuz?

F.G: Yüzde 50 takip ediyorum. Fettah Can’ın sevdiğim şarkıları var. Mor ve Ötesi, MaNga ve Yüksek Sadakat sevdiğim gruplar. Prodüktörlüğünü yaptığım Flört’ü beğeniyorum. Burcu Güneş ve Fatih Erkoç’un sesini çok severim.

MFÖ olarak ne sıklıkla bir araya geliyorsunuz?

F.G: Beş aydır gece gündüz birlikteyiz. Yeni albümümüz nisanda çıkacak.