Cadde 'Yaşıyor muyum, yaşamıyor muyum bilmiyorum'

'Yaşıyor muyum, yaşamıyor muyum bilmiyorum'

16.10.2015 - 17:22 | Son Güncellenme:

Bodrum’da hayat arkadaşı ünlü yönetmen Memduh Ün’ü kaybeden Fatma Girik'ten acı dolu açıklama...

Yaşıyor muyum, yaşamıyor muyum bilmiyorum

Bodrum’da bu sabah yaşamını yitiren ünlü yönetmen Memduh Ün’ün hayat arkadaşı Fatma Girik, acı haberi öğrendikten sonra bir süre hastanede dinlendi. Ardından Torba Mahallesi’ndeki evine geçti. Girik, Ün’ün cenazesinin hastaneden alınarak Bodrum Belediyesi Morgu’na götürülmesi için yapılacak işlemleri halletmesi amacıyla aile dostu Deniz Kalkavan’ı görevlendirdi. Ancak hastane yönetimi, Ün’ün birinci dereceden bir yakının bulunmadığı gerekçesiyle cenazeyi teslim etmek istemedi. Konudan haberdar olan Fatma Girik’in hastaneyi aramasıyla sorun çözüldü. Teslim alınan cenaze, belediye morguna kaldırıldı.

Haberin Devamı

Memduh Ün ile Fatma Girik’in aile dostu Kalkavan, "Belediye cenaze müdürü gelsin dediler, geldi. Ben de ailenin yakın dostuyum. Fatma Hanım, cenazeyi almamız için bizi görevlendirdi. Hastane yönetimi Memduh beyin İstanbul’da olan oğlunun gelmesini ve cenazeyi ona teslim edeceklerini söylüyorlar. Şaşırdık" dedi.

ONLAR DA YETİM KALDI

Memduh Ün’ün Torba’da yaklaşık 22 yıl yaşadığı villasındaki ’Eşkiya’, ’Haydut’, ’Nazlı’, ’Ciciş’ ve ’Canım’ adlı köpekleriyle de görevliler ilgilendi. Ün’ün gelenek üzerine spor ayakkabıları bakıcısı Dursine Yılmaz tarafından ihtiyacı olan biri tarafından alınması için villasının giriş kapının önüne konuldu.

GİRİK’İN TELEFONLARI SUSMADI

Büyük üzüntü yaşayan Fatma Girik’in telefonları susmadı. Başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parili Kadir Topbaş, Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Kocadon, sanatçılardan Emel Sayın, Tarık Akan, Filiz Akın, Hülya Koçyiğit olmak üzere çok sayıda kişi telefonla Girik’i arayıp taziyelerini sundu.

Haberin Devamı

"YAŞIYOR MUYUM, YAŞAMIYOR MUYUM BİLMİYORUM"

Morali bozuk olan Fatma Girik, dinlediği evinde DHA’ya açıklama yaptı. Girik, "Son yıllarımızı Torba’da cennet gibi bir yerde geçirdik. Köpekleriyle, bizimle çok mutluydu. Bir değil en az altı kişiyi yalnız bıraktı. 56 yıllık hayatımı kaybettim. Yaşıyor muyum, yaşamıyor muyum bilmiyorum. Kendimi son günlerinde onsuzluğa alıştırmaya çalışıyordum ama mümkün olmadığını anladım. Onsuz nasıl yaşayacağımı, hayatın nasıl geçeceğini bilemiyorum. Çok şaşkın ve bitkinim. Hayatın bu kadar tatsız tutsuz olabileceğini düşünemiyordum. Çok güzel günlerimiz geçti. Ona bana bu güzellikleri yaşattığı için müteşekkirim" dedi.