Cadde Yaz gecelerinde fark yaratın

Yaz gecelerinde fark yaratın

06.05.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

İlkbaharın gelmesiyle birlikte tatil planları başladı. Seyahate çıkmadan çok önce bavula konulacak eşyayı planlamak herkesin benzer giysilerle dolaştığı tatil beldelerinde fark yaratmanızı sağlayacaktır. Yanınıza alacağınız bir saç şekillendiricisi ile kuaföre gitmiş gibi ışıltılı görünün

Yaz gecelerinde fark yaratın

Uzun kış günleri bitti ve yaz sıcakları yavaş yavaş kendini gösteriyor. Birçok kişi “Yaz tatilinde nereye gitmeliyim?” diye kafa yormaya başladı bile. Tatile çıkma kararı almamızın hemen ardından, en heyecanlı ve zevkli hazırlıklardan biri de tatil valizini doldurmaktır. Kış boyu özlediğimiz yazlık giysilerin arasından seçim yapamayınca gereğinden fazla bir yükle yola koyuluruz kimi zaman.
Öncelikle kendimize birkaç soru sorarak başlayalım bavul hazırlamaya: “Nereye, kaç günlüğüne gidiyorum? Orada neler yapacağım? Kaç gece dışarı çıkarım? Hangi ayakkabılarla rahatım? Yeni giysiye ihtiyacım var mı? Kişisel bakım ürünleri için hijyenik çantam var mı? Saçlarımın bakımlı görünmesi için neler götürmeliyim?” Bu soruların cevapları, bavulun içeriğini belirlememize aşağı yukarı yardımcı olacaktır. İşte size tatil boyu rahat etmenizi sağlayacak birkaç ipucu daha...
1- Bir liste yapın. Bavula konulacakları; giysi, aksesuar ve kişisel bakım olmak üzere üç ayrı başlıkta toplayın.
2- Listeyi hazırlarken, baştan ayağa doğru bir yol izleyin. Şapkadan terliklere doğru gerekenleri yazın.
3- Birbirine uyacak tarz ve renkleri seçin. Neyi neyle giyeceğinizi planlayın.
4- Ütü gerektirmeyecek kumaşlardan hazırlanmış giysileri tercih edin.
5- Ayakkabı fazla yer kapladığından, giysilerinizin geneliyle uyum sağlayacak birkaç ayakkabı seçin.
6- Dönüşte getireceğiniz kirli kıyafetler için birkaç poşet götürün.
7- Bavullardan birinin kaybolma ihtimaline karşı her bavula aileden herkesin eşyasından koyun.
8- Kitap seçiminiz önemli. Artık kitapçılarda boyutu küçük ama yeterli kalınlıkta kitaplar var. Önemli olan sevdiğiniz bir yazara ait olması.
9- Diş macunu, şampuan, duş jeli gibi ürünlerin seyahat boyu olanlarını tercih edin.
10- Saç kurutma makinesini unutmayın. Hem düzleştirici hem de kurutma özelliğini bir arada sunan ürünler kolaylık sağlayabilir.
Bu arada yanınıza almayacaklarınız da önemli. Tüm sıkıntıları, bırakın ve küçük şeyler için bile kahkaha atmaya bakın. İyi tatiller dileriz.

Haberin Devamı

ÜNLÜLERİN SEYAHAT BAKIMI ÖNERİLERİ...
Sürekli seyahat eden Hollywood yıldızları özellikle uçak yolcukları- nın sonunda gittikleri yere bakımlı inmek zorunda hissediyor. Uçaktan iner inmez kendilerini objektiflerin karşısında bulan ünlüler, uzun yolculukların sonunda bile ışıltılı görünmeyi başarıyor. İşte yıldızların seyahat tüyoları...
Paris Hilton: Güzelliğine düşkünlüğüyle tanınan sosyetik güzel, uçakta uyuyarak dinlenmeyi tercih ediyor. Stresin azalmasıyla saç dökülmesinin önüne geçiyor.
Britney Spears: Özellikle uzun seyahatler öncesinde başına masaj yaptırıyor. Bu masaj sırasında saçlarına menekşe yağı sürdürüyor.
Cindy Crawford: Saç bakım kremi sürüp durulamadan yolculuk eden ünlü model, indiği yerde saçlarını yıkadığında yumuşak ve muhteşem olduğunu söylüyor.
Drew Barrymore: Akşamdan uyguladığı şekillendirme ile zaman kazanan ünlü yıldız saçını yıkayıp yuvarlak fırçayla fön çekiyor. Yatmadan önce yarım saat bekletiyor.

Haberin Devamı

TATiLDE GÜZEL GÖRÜNMENiN SIRLARI
Tatillerde saçların da tıpkı cilt gibi özel bir bakıma ihtiyacı vardır. Saç köklerini olumsuz etkileyen UV ışınları, su ve rüzgarla birlikte bir süre sonra saçların okside olmalarına, kurumalarına ve canlılığını yitirmelerine neden olur. Deniz suyundaki tuz, saçın dış kılıfında bulunan doğal nemi emerek, özellikle ince saçların kuruluğunu arttırır. Saçların tatil boyunca bakımlı ve sağlıklı kalması için, önceden bazı önlemler almanız gerekir. İşte tatilde güneş, su ve rüzgarın etkisiyle kuruyan, yıpranan saçları eski canlılığına kavuşturmanın yolları...
* Plajda güneşlenirken eğer kafanızı direk olarak kumla temas ettirirseniz, saç derisini tahrip eder.
* Deniz ve havuzdan çıkınca mutlaka duş alın ki saçtaki tuz ya da klor arınsın.
* Şapkasız güneşe çıkmayın.
* Saç boyası, balyaj ve permadan uzak durun. Kimyasal ürünler güneşin zararlı etkisini artırır.
* Saçların kırıklarını aldırın.
* Saçları yıkar yıkamaz güneşe çıkmayın, nemini kaybeder. Onun yerine saçtaki elektriklenmeyi önleyen kurutma makineleriyle kurutun.