Cadde YAZA HAZIRLIK: FİT OLMANIN İPUÇLARI - EVDE YAPABiLECEĞiNiZ ZAYIFLAMA KÜRLERi

YAZA HAZIRLIK: FİT OLMANIN İPUÇLARI - EVDE YAPABiLECEĞiNiZ ZAYIFLAMA KÜRLERi

29.04.2014 - 20:54 | Son Güncellenme:

Yaşam Koçu Numan Ünsal, bikini sezonunun yaklaştığı bu aylarda daha sağlıklı ve zayıf görünmek için evde hazırlayabileceğiniz tarifler ve karışımlar verdi

YAZA HAZIRLIK: FİT OLMANIN İPUÇLARI - EVDE YAPABiLECEĞiNiZ ZAYIFLAMA KÜRLERi

Sıvı detokslar sayesinde zararlı toksin ve ödemlerin vücuttan atılması sağlanır. Herhangi bir sağlık sorununuz yoksa sıvı detoks kürünü en fazla iki gün uygulayabilirsiniz. Bu süreçte tüketilecek sebze ve meyvelerin glisemik indeksinin (besinlerin kana karışım hızı) düşül olmasına dikkat edilmeli. Her gün farklı sebze ve meyve tüketmeye dikkat edilmeli.
İki günün sıvı dağılımı 1 litre sebze suyu (en az 4 farklı sebze ve buğday çimi suyu ), 1.5 litre alkali su (içine 1 çubuk tarçın ya da limon kabuğu doğranmış), 1/2 litre meyve suyu (kivi, üzüm, armut, elma, portakal) gün içinde halsiz hissedildiğinde içilmeli. Sıvı detoksunun bittiği günün kahvaltısında; bol yeşillikli bir tabak, haşlanmış yumurta ve çökelek peyniriyle domates yenmeli.

ÖRNEK MEYVE SUYU

l 50 gr. buğday çimi suyu l 1 bağ maydanoz sapı l 3 kereviz sapının suyu
l 1 orta boy salatalık suyu l 1 orta boy elma suyu

ÖRNEK SEBZE SUYU

l 1 avokado l 1 ceviz büyüklüğünde taze zencefil l 1 çay kaşığı spirulina yosun tozu l 1 taze enginar

Hazırlanışı: Mikserden geçirdiğiniz meyve ve sebze sularını bir sürahide birleştirin. Üzerine 10 damla çörekotu yağı ilave edin. Beş saat içinde tüketilmesi gereken bu karışımı, buzdolabında muhafaza edin.
Detoks saatleri: Gece 12.00’de başlayıp ertesi gece 12.00’yi geçirip sabah saat en erken 06.00’da kahvaltı yapılır.
Toplamda 30 saattir.

ÖDEM ATMA ÇAYI

Yarım elmayı kabuğu ve çekirdekleriyle küp şeklinde kesin. Bir kaba koyup içine yarım litre alkali su ekleyin, kaynamaya bırakın. Kaynayınca 1 tutam kuru mısır püskülü, 1 tutam kiraz sapı ekleyip 2 dakika daha bekleyin. İçilebilecek sıcaklığa gelene kadar bekletin. Haftada iki kez, araya gün koymak şartıyla, ara öğün olarak tüketilebilir. Düzenli kullanıldığında vücuttaki şişkinlikleri ve ödemi yok eder.
Haftada 1 kez de kaynayan suya yıkanmış ve doğranmış maydanoz sapıyla birlikte 1 çay kaşığı çörekotu koyup 3 dakika daha kaynatın. Suyunu süzdükten sonra soğuyana kadar tüketin. Bu karışımı üç saat içinde bitirmeye çalışın, kalanını kullanmayın.

ORGANiK BUĞDAY ÇiMi SUYU NEDiR?

Amerika’da ‘yüzyılın buluşu’ olarak anılan buğday çimini yetiştirmek çok zahmetli. 14 gün boyunca günün belli saatleri bu bitkiyle ilgilenmek gerekir. Filizlenmiş buğdaylar, toprağı sarmadan önce 4 gün boyunca ışıktan korunur. Sonra gün ışığına çıkarılır ve günde 3 kez hava akımında bırakılır. Bundan sonrası da çok önemli; eğer işi bilmiyorsanız hemen küflenir. Hiçbir zirai ilaç ve kimyasal gübre kullanılmaz. Buğdayları ilk gece koyduğunuz suya havanda dövülmüş greyfurt çekirdekleri eklerseniz küflenmeyi önleyebilirsiniz.
* Kilo vermeye yardımcı olur.
* 1 mini shot 1.5 kilo yeşil yapraklı sebzenin içerdiği besin değerine sahiptir.
* Yüzde 70’i klorofildir, bunu bitkilerin kanı olarak düşünebiliriz.
* Sindirime yardımcı olur.
* Bağışıklık sistemini güçlendirir.
* A, B, C, E vitaminleri içerir, B17 ile kanser hücrelerine karşı savaşır.
* Topraktan bitkiye geçebilen 102 elementten 92’sine sahiptir.
* Kalsiyum, demir, fosfor ve magnezyum kaynağıdır.
* Anti-oksidandan zengin, anti-aging etkisi var.
* Gaz ve şişkinliği ortadan kaldırır
* Enerji verir, daha az uykuya ihtiyaç duyarsınız.
* Toksinleri temizler, kanın Ph’ını dengeler.
* Kanın oksijen taşıma kapasitesini artırır.
* Kan şekerini dengeler.
* Kırımızı kan hücrelerini artırır.


YARIN: ÖRNEK MENÜLER