Cadde ‘Yazdıkça nefes aldığımı anladım’

‘Yazdıkça nefes aldığımı anladım’

12.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İlk romanı ‘İsyan’ı çıkaran Ege, “Yazarlık benim için mutlaka gerçekleştirmem gereken bir hayaldi. Yazdıkça nefes aldığımı,  yaşadığımı anladım” dedi

‘Yazdıkça nefes aldığımı anladım’

Şarkıcı Ege, hayalini gerçekleştirdi ve ilk romanı ‘İsyan’ı A7 Kitap’tan çıkardı. “Hayatımın geri kalanında yalnızca yazmak istiyorum” diyen Ege ile müzik çalışmalarını ve yazarlık serüveninin nasıl başladığını konuştuk.

Haberin Devamı

İlk romanınız ‘İsyan’ hayırlı olsun. Kitabın hikayesinden bahseder misiniz?

Cumhuriyet devrimlerine ve değerlerine sonuna kadar sahip çıkan şiir tadında adalıların dostluk dolu hikayesi. Sürgün olarak adaya gelen öğretmen çocuğu İsyan, Gülhan’la tanışınca nihayet adayı sevmeye başlar. Yalnızca kendisi değil, diğer çocukların da Gülhan’a aşkını fark eden İsyan, ona yakın olabilmek için sevdiği yemekleri yapmaya başlar. Şenlikli gülüşüyle bütün kalpleri fetheden Gülhan’ın aşkı, onu dünyaca ünlü bir şef yapacaktır gelecekte. Ülkeler,
kıtalar değiştirse de Gülhan’a duyduğu aşk bitmeyecek ve bir gün adaya dönecektir…

Yaşadıklarınızı mı yazdınız?

Yaşadığımız hayat o kadar duyarsız ve zalim ki, hayali bir dünyada sevgi, vefa, masumiyet ve hoşgörüyle dolu dostluklar ve yaşamlar kurdum. Bu roman, içimize hapsettiğimiz isyanı tekrar ortaya çıkarmak için bir fırsat olur umarım.

Haberin Devamı

Romanın yazım sürecinde bestelediğiniz şarkıları bir albümde toplayacakmışsınız. Kitap ve yeni şarkılarınız bir bütünlük taşıyor diyebilir miyiz?

Romanı yazarken, bir süre sonra karakterler ete, kemiğe, ruha büründü ve neredeyse yakın arkadaşlarım oldu. Kulağa saçma gelecek ama yazarken ağladığım zamanlar oldu. İster istemez onların seslerini ve duygularını anlatmak istedim şarkılarda. Yalnızca kağıt üzerinde mürekkep olarak kalmasına gönlüm razı olmadı, aynı zamanda sesi, rengi, tadı da olsun istedim.Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. Telefonunuza indirdiğiniz bir uygulamayla, kitap kapağının resmini çeken herkes yedi yeni şarkıyı telefonundan dinleyebilir.

Kitabı ve şarkıları yazarken motivasyon kaynağınız neydi? Neler sizi besledi?

En önemlisi bu hayatta bir iz bırakmak ve yapabileceklerimin sınırlarını görmek. Yazarlık benim için mutlaka gerçekleştirmem gereken bir hayaldi. Çocukluğumdan bu yana 3 binden fazla kitap okudum. Kitaplığımda 2 binden fazla kitap var. Ortaokul ve lisede yazdığım şiirler almak istediğim yolun başlangıcıydı. Bu söz yazarlığı ve bestecilikle devam etti. Roman yazmak aynı yolda çok güçlü ve derin bir boyut.

Haberin Devamı

Yazmaya devam edecek misiniz?

Eleştiriler benim için çok önemli. Değer verdiğim bir yazar, köşesinde bana kızmış, yazmaya neden bu kadar geç başladım
diye! Bir başka kitap kurdu dostum da ‘İsyan’ için “Son yıllarda okuduğum en iyi roman” dedi. Beni çok mutlu eden ama bir taraftan da yazar kimliğime büyük sorumluluk yükleyen ifadeler bunlar. Tanınan biri olarak kitap yazmak da var ama ben yazdıklarıyla tanınan biri olmak istiyorum. Yazdıkça nefes aldığımı, yaşadığımı anladım. Hayatımın geri kalanında yalnızca yazmak istiyorum.

‘Balık tutarak yeni kitaba hazırlanıyorum’

Sahne çalışmalarınız devam ediyor mu?

Yaz ayları çok yoğun geçiyor, haftanın beş günü çalışıyorum. Gerçi bu tempoyu temmuz itibarıyla düşürdüm çünkü yeni kitap için çalışmam gereken 6 bin sayfalık bir arşiv var. Sonra da yazmaya başlayacağım.

Bodrum’da hayat nasıl geçiyor?

Akşamları çalışarak, gündüzleri okuyarak geçiyor. Şehirden uzak bir yarımadadayım. Terasa begonvil, yasemin, hanımeli ve güller aldım. Şimdilik onların bakımıyla ilgilenerek ve balık tutarak yeni kitaba hazırlanıyorum.