Cadde Yeri dolmayacak özel bir insandı

Yeri dolmayacak özel bir insandı

30.01.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kanser tedavisi görürken hayatını kaybeden Ferdi Özbeğen bugün son yolculuğuna uğurlanacak

Yeri dolmayacak özel bir insandı

Pazartesi akşamı yaşamını yitiren ünlü sanatçı Ferdi Özbeğen (72), son yolculuğuna uğurlanıyor. Bugün öğlen Levent Camii’nde kılınacak namazın ardından Ulus Mezarlığı’na defnedilecek olan Özbeğen’in cenazesi dün yeğenleri tarafından Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden alındı ve Zincirlikuyu Mezarlığı Gasilhanesi’ne götürüldü.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Özbeğen’in ölümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Özbeğen’in vefatından üzüntü duyduğunu belirten Erdoğan, “Kendine özgü yorumlarıyla müzik dünyamıza ayrı bir renk katan ve sanat camiamızda adından başarıyla söz ettiren Özbeğen, inanıyorum ki, sevenleri tarafından daha uzun yıllar takdirle anılacaktır. Ferdi Özbeğen’in ailesine Allah’tan rahmet; sevenlerine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum” dedi.



Yakından ilgilendi

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Özbeğen’in sağlık durumuyla hastaneye kaldırıldığı andan itibaren yakından ilgilenen Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de sanatçının manevi oğlu Hilmi Özbeğen’i arayarak başsağlığı dileğinde bulundu.

‘Tatlı rekabet’
Özbeğen’in ölümünün ardından hastaneye koşanlar arasında Coşkun Sabah, Ümit Besen ve Selami Şahin de vardı. Besen, “Ona ‘Sen olmasaydın ben de müzik dünyasında olmazdım. 80’li yıllarda tatlı bir rekabet içindeydik. Ama birbirimize hiçbir zaman saygı ve sevgi seviyesinde kötü bir davranışta bulunmadık” dedi. Coşkun Sabah da “Can dostumdu. Çok tatlı bir rekabet yaşıyorduk. Çok özel ve kibar bir insandı. Ona çok şey borçluyum.
Hepimizin başı sağ olsun. Ferdi Özbeğen benim çok bestemi albümlerinde okudu. Yeri dolmayacak bir insandı. Başımız sağ olsun” şeklinde konuştu. Özbeğen’le sık sık telefonda konuştuğunu dile getiren Selami Şahin ise Özbeğen’in kendisine “Bu durumda beni kimsenin görmesini istemiyorum” dediğini belirtti.