Cadde Yılın dizisi olmaya aday

Yılın dizisi olmaya aday

25.08.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Yapımcılığını D Productions’ın üstlendiği Kanal D’nin yeni dizisi ‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’ yeni yayın dönemine damgasını vuracak

Yılın dizisi olmaya aday

Kanal D, yeni bir dönem yapımını ekrana getirmeye hazırlanıyor. Üzerinde titizlikle çalışılan, aylardır sır gibi saklanan ‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’ye ilişkin ayrıntılar netleşmeye başladı.
Erkan Petekkaya, Ayça Bingöl, Yıldız Çağrı Atiksoy, Farah Zeynep Abdullah, Aras Bulut İyinemli, Emir Berke Zincidi ve Wilma Elles’in rol aldığı dizi, 14 Eylül’de izleyiciyle buluşacak.
Diziyle ilgili satır başları şöyle:
-Dizinin ön çalışması yaklaşık bir yıl sürdü.
-1967 yılının mekanlarının ruhunu yansıtabilmek için Zeyrek semtinde büyük bir restorasyon çalışmasına başlandı.
-UNESCO’nun koruma altına aldığı Zeyrek, Eyüp Belediyesi ve Kanal D işbirliğiyle restore edildi.
-Dizinin çekimleri yaklaşık 2 ay önce Unkapanı’nın Zeyrek semtinde başlandı.
-Asfalt olan yollara tekrar Arnavut kaldırımı döşendi. Birçoğu pimapenle kaplı olan evlerin pimapenleri söküldü ve yerine döneme uygun ahşap çerçeveler takıldı.
- 51 ev boyandı, 9 ev tamamen restore edildi. Restore çalışmaları için iki ton boya kullanıldı, 24 usta görev yaptı.
-Sokaklarda ve dış mekan çekimlerinde de o dönemin havasını yakalayabilmek için çok çaba sarf edildi. Çekimlerde 100’ü aşkın 60’lı yıllara ait otomobil kullanılırken ayrıca, döneme uygun bir ambulans, bir polis aracı, bir belediye otobüsü ve cezaevi aracı da özel olarak yaptırıldı.
-Dizi için, iki dekor, bir kostüm atölyesi kuruldu.
-500’e yakın kıyafet dikildi, 2 bin 54 adet kıyafet satın alındı, 2 bin 400 metreyi aşkın kumaş kullanıldı.
-Dizinin Zeyrek’e ve çehresine olan katkılarından dolayı, Fatih Belediyesi, mekanı kullanıma açtı ve hiçbir destekten kaçınmadı.
-Döneme uygun yük gemisi bulabilmek için geniş bir araştırma yapıldı ve sonunda 1965 yılında Türkiye-Amerika seferi yapan gerçek bir yük gemisi kullanıldı.
-Yük gemisi yanaştırılmayan Sarayburnu’nda çekim yapabilmek için ilgili bakanlıktan özel izin alındı ve ilk kez bir yük gemisi Sarayburnu’na ‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’ için demir attı.
-Hikayenin odak noktasındaki evin en küçük çocuğu Osman karakteri 200 çocuk oyuncu arasından şeçildi. Daha önce pek çok reklam filminde oynayan Emir Berke Zincidi 5.5 yaşında. MAGAZİN SERVİSİ