Cadde ZAMAN TÜNELiNDE YOLCULUK

ZAMAN TÜNELiNDE YOLCULUK

04.10.2011 - 23:23 | Son Güncellenme:

İçine girdiğinizde kendinizi zaman tünelinde gibi hissettiren bir mekan Oldies.

ZAMAN TÜNELiNDE YOLCULUK

Bir yanda 50’li yıllardan kalan şapkalarla Yeşilçam’a doğru ilerliyorsunuz diğer yanda 60’ların Hayat Mecmuası’yla hikayelere dalıyorsunuz

Haberin Devamı

Ünlü sanatçıların fotoğrafları, tabelalar, radyo, yazı masaları... Kısaca yaşanmışlıklarla objelerin yer aldığı Oldies, Bahar Ilıcak’ın markası. Üniversite yıllarında eskicileri ve antikacıları gezmeye başlayan Ilıcak, bir bir toplamaya başlamş objeleri ve Ankara Kale yetmeyince soluğu İstanbul Horhor’da almış. Böylece özenle toplanan eşyalar mekanı oluşturmuş.
Mutfak şefi Olgun Erel yönetimindeki Oldies de ağırlıklı olarak İtalyan yemeklerinden örnekler olsa da dünya ve Türk mutfağına ait mönüler de var. Ilıcak, favori yemekler hakkında şu bilgileri paylaşıyor: “Mekanın favorileri; ev yapımı İtalyan makarnalar, çeşit çeşit taze ekmekler, incecik hamurlu pizzalar, Oldies soslu bonfile, Girit plavı, pazı sarma, bademli sufle, gül reçelli su muhallebisi. Her biri en özel malzemelerle şefimiz Olgun Erel yönetimindeki mutfakta hazırlanıyor.”

ZAMAN TÜNELiNDE YOLCULUK


Yemeği beklerken alışveriş yap

Restoran sadece yemekle sınırlı değil. Antika objelerin replikalarının satıldığı Lale-i Bahar markası dışında bir de İtalyan erkek giyim markası Fracassetti var içinde. İlk olarak Ankara’da modaseverlerle tanışan marka, gömlekten pantolona, kravattan kol düğmesine kadar İtalyan stiline dair örnekleri sergiliyor. Yani dileyenler yemeğini beklerken restorandan çıkmadan alışveriş yapmanın keyfine varabiliyor.

ZAMAN TÜNELiNDE YOLCULUK

Haberin Devamı

Kendi adına özel şarap
Mekanda dünyanın önde gelen üzüm bölgelerinden seçilmiş yerli ve ithal geniş şarap mönüsünün yanı sıra, uluslararası kokteyller, Oldies spesyalleri, yöresel ve aromalı kahveler olduğunu anlatan Ilıcak, “Alköllü ve alkolsüz kahve kokteylleri, değişik aromalarda demleme çaylar ve mevsime özel taze meyvelerle hazırlanan içeceklerin yanında likörler, konyaklar çok popüler. Ve bizim için çok özel Lale-i Bahar markamız var. Mükemmel Bozcaada üzümlerinin kupajından misafirlerimiz için ürettiğimiz şarap kavımız da mevcut” diyor.

Tiyatrocuların buluşma noktası
Mekanın ziyaretçileri arasında Yıldız Kenter, Gülşen Bubikoğlu, Ali Poyrazoğlu, Ferhan Şensoy, Haldun Dormen, Ebru Cündübeyoğlu gibi tiyatrocuların yanı sıra Kenan İmirzalıoğlu, Özcan Deniz, Tolgahan Sayışman gibi isimler yer alıyor. Oldies, bugüne kadar ‘Küçük Hanımefendi’, ‘Gönülçelen’, ‘Lale Devri’ gibi dizilerin setlerine de ev sahipliği yapmış.

Haberin Devamı

EĞLENCE ZAMANI
Oldies’de çarşamba-cuma ve cumartesi günleri canlı müzik var. 70 ve 80’lerin unutulmaz şarkıları Oldies’in
vazgeçilmezleri. Opera sanatçılarının seçtiği napoliten şarkılar, günümüz sunumuyla birleşiyor.