Cadde Zerrin Tekindor'un resim tutkusu diziye de yansıyor

Zerrin Tekindor'un resim tutkusu diziye de yansıyor

10.02.2016 - 09:32 | Son Güncellenme:

Ay Yapım imzalı, her Çarşamba milyonları ekran başına toplayan Kara Sevda'da canlandırdığı Leyla karakteriyle izleyenleri bir kez daha kendine hayran bırakan Zerrin Tekindor'un resim tutkusu diziye de yansıyor. Peki Zerrin Tekindor kimdir? işte o detaylar...

Zerrin Tekindorun resim tutkusu diziye de yansıyor

Başarılı oyuncu Tekindor, uzun yıllardır oyunculuğu kadar yaptığı eşsiz tablolarla da büyük beğeni topluyor. Kara Sevda'da Leyla karakterine hayat veren Tekindor, dizide de gerçek hayatındaki gibi tuval karşısına geçerek resim yapıyor.

Burak Özçivit ve Neslihan Atagül'ün rol aldığı Kara Sevda her Çarşamba saat 20.00'da Star TV'de ekrana geliyor.


ZERRİN TEKİNDOR KİMDİR?

Haberin Devamı

1964 yılında Burhaniye'de doğan Zerrin Tekindor, ilk ve orta öğrenimini Ankara'da tamamlamıştır. 1985 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olmuştur. Bu tarihte Adana Devlet Tiyatrosuna Stajyer Sanatçı olarak gitmiş, 1987 yılında da Ankara Devlet Tiyatrosunda göreve başlamıştır.

O tarihten başlayarak Devlet Tiyatrosu Sanatçısı olan Tekindor, Çamaşırhane, Ferhat ile Şirin, Göğe Açılan Pencere, Büyük Aşıkların Sonuncusu, Gürültülü Patırtılı Bir Hikaye, Ölüm, Aşk Öldürür, Geyikler Lanetler gibi oyunlarda oynamıştır. 2003 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosuna tayin olan Zerrin Tekindor, İstanbul'da da, Müfettiş, Dünyanın Ortasında Bir Yer ve Vahşet Tanrısı adlı oyunlarda rol almıştır.

Haberin Devamı

2004 yılında Müfettiş adlı oyundaki Anna Andreyevna rolü ile, 2010 yılında da Vahşet Tanrısı adlı oyundaki Annette Reille rolü ile Afife Tiyatro Ödülüne layık görülmüştür.

Bir yanda tiyatro kariyerini sürdürürken, 1990-1994 yılları arasında Bilkent Üniversitesi Resim Bölümü'ne özel öğrenci olarak devam eden sanatçı, Halil Akdeniz Atölyesi'nde öğrenim görmüştür. Bu bölüme eğitmen olarak davet edilen Mehmet Güleryüz ve Bedri Baykam Atölye'lerinde çalışmıştır.

Çok sayıda yapıtı özel kolleksiyonlarda bulunan sanatçı, günümüze kadar on adet kişisel resim sergisi açmıştır.

Hira adında bir oğlu olan Zerrin Tekindor, çalışmalarına İstanbul'da devam etmektedir.

KİŞİSEL SERGİLER:
1- Galeri Selvin, Ankara, 1992
2- Galeri Selvin, Ankara, 1996
3- Resim Heykel Müzesi, Ankara, 1998
4- T. Emlak Bankası Sanat Galerisi, Ankara, 1999
5- Galeri Selvin, Tüyap, İstanbul, 2004
6- Artisan Sanat Galerisi, İstanbul, 2005
7- Nurol Sanat Galerisi, Ankara, 2006
8- Artİstanbul, Nurol Sanat Galerisi, İstanbul, 2006
9- Galeri Selvin, İstanbul, 2008
10- Contemporary Art Fair, Galeri Selvin, İstanbul, 2009

Zerrin Tekindorun resim tutkusu diziye de yansıyor