Gündem Çadırlar gitti eyleme devam

Çadırlar gitti eyleme devam

01.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Validebağ Korusu’nun girişindeki alanda eylem yapan vatandaşlar, 14. günde bölgeye kurdukları çadırları kaldırdı

Çadırlar gitti eyleme devam

İstanbul’un Üsküdar ilçesindeki Validebağ Korusu’nun bitişiğindeki yaklaşık 1 dönümlük alana yapılmak istenen cami inşaatının şantiyesi önünde başlayan nöbetin 2. haftasında eylemciler nöbeti semtte yaşayanlara devretti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın önceki gün Bölge İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararını iptal ettiğini açıklaması üzerine, 14 gündür bekleyen eylemciler alandaki bekleyişlerini sonlandırdı.
Alanda kurdukları çadırlarda yağmur ve soğuktan yeteri kadar korunamayan çoğunluğu gençlerden oluşan yaklaşık 100 kişi, Validebağ semtinde yaşayanların nöbeti devir aldığını duyurdu. Alanda bulunan 6 çadırdan 5’i sökülürken
1 çadır sembolik olarak bırakıldı ve cami inşaatının durdurulması için koordinasyon yeri olarak kullanılacağı açıklandı.
Çadırların sökülmesinin eylemin bitme anlamı taşımadığını belirten eylemciler, “Geceyi burada ısınamadan ve yağmurun altında nasıl geçireceğiz bilemiyoruz. Nöbeti çevrede evleri olan vatandaşlar aldı ama biz de her zaman gelmeye hazırız” dedi.

‘Buradayız’
Bir eylemci, “Çadırlarımızı azaltıyoruz. Hava şartları onu gerektirdi. Şu an için böyle bir karar aldık. Birkaç tane çadır kalacak. Taleplerimizden vazgeçmiş değiliz” derken, bir başka eylemci ise “Fazla olduğu zaman devletin gözüne batıyor, gelip başımıza yıkıyor, gücümüz yetmiyor. Onun için sembolik olarak tek çadır olması... Fakat halk olarak buradayız. Direnişimizi
göstereceğiz” yorumunu yaptı.