Cadde Çağan’a tam not

Çağan’a tam not

28.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çağan Irmak’ın 29 Ekim’de vizyona girecek olan yeni filmi ‘Unutursam Fısılda’nın basın gösterimi dün Kanyon’da yapıldı.

Çağan’a  tam not

Filmi izleyen eleştirmenler Çağan Irmak’a tam not verdi ve ‘İzlenmesi gereken bir film’ olarak nitelendirdi. Başrollerinde Hümeyra, Işıl Yücesoy, Farah Zeynep Abdullah, Kerem Bursin, Mehmet Günsür ve Gözde Cıhacı’nın rol aldığı film ilk gösteriminde beğeni kazandı. Küçük bir Anadolu kasabasında başlayan ve müzik yapıp şarkı söylemek uğruna arkasında ailesini bırakarak İstanbul’a gelen genç bir lise öğrencisi kızın ve çevresindekilerin yaşamını anlatan film acıklı son hikâyesiyle dikkat çekti.

Haberin Devamı

‘Dayanılmaz güzel’

* Nil Kural: ‘Unutursam Fısılda’, Çağan Irmak’ın son dönemde çektiği filmler arasında gişede büyük başarı elde edebilecek bir yapım. 70’ler şarkıları, aşk, ihanet ve anılarla dolu filminde Irmak, karakterlerini derinleştirmese de ustası olduğu duygu selini yaratmayı başarıyor. Filmin aile ve aşkla ilgili ilk bölümünün ardından ikinci bölümünde ‘şöhrete ulaşma’ kısımlarını biraz aceleye getirdiği söylenebilir.
* Atilla Dorsay: Açıkça seyirciyi ağlatmak için birtakım formüllerle kurulmuş. Bunu pek onaylamadım ama filmin finali dayanılmaz derecede güzel. Seyircilerin görmesi gereken bir film.
* Alper Turgut: Filmi ikiye bölebilirim; bir tarafım sevdi bir tarafım sevmedi. Bazı yerlerde güldük, biraz klişe gibi geldi.
* Serdar Akbıyık: Çağan Irmak, hafıza yaratan bir film çekmiş. Çok değişik bir sinema dili tutturmuş. Genel itibariyle filmden gerçekten hoşlandım.

Yazarlar