Ekonomi Çağatay Baydar 2. kez FCI’nın Başkanı seçildi

Çağatay Baydar 2. kez FCI’nın Başkanı seçildi

31.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bünyesinde 93 ülkeden 403 finans şirketini barındıran dünyanın en büyük faktoring organizasyonu Factors Chain International (FCI) Başkanlığına, TEB Faktoring Genel Müdürü Çağatay Baydar 2. kez seçildi.

Çağatay Baydar 2. kez FCI’nın Başkanı seçildi

2011 - 2013 yılları arasında FCI başkanlığı görevinde bulunan Baydar, bu göreve 2. kez seçilmekten dolayı büyük bir mutluluk ve gurur duyduğunu belirterek, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Faktoring sektörünün hem dünya hem de ülkemiz ticareti içinde payı büyük bir hızla artmakta. Dünyada büyüklüğü 2.3 trilyon Euro olan sektörün, Türkiye’deki cirosu 37.5 milyar Euro’yu buldu. Başkanlığını üstlenmiş olduğum FCI’da bundan sonraki hedefimiz tanıtımlara ağırlık vererek Türkiye gibi ihracat odaklı ülkeler başta olmak üzere faktoringin büyüme hızını artırmak olacak.”

‘Büyüme var’

Türkiye’de faktoring sektörünün büyüme trendi gösterdiğini belirten Baydar, “Önceki yıllardaki kadar yüksek olmasa da, hala dünya ve Avrupa ortalamalarının üstünde büyüme görülüyor. İhracat faktoringinin ise yurtiçi işlemlerden daha hızlı geliştiğini görüyoruz. Şu anda ihracat faktoringi, toplam faktoring hacmi içinde yüzde 20 paya sahip. 2017 yılında yurtiçinde yaklaşık yüzde 10 büyüme beklerken, ihracatta ise yüzde 20 büyüme bekliyoruz. İhracat faktoring’inde yüzde 16’lık büyüme oranı ile Çin’den sonra ikinci büyük ülke konumundayız” dedi.