Gündem Çağdaş klasik müziğe maske

Çağdaş klasik müziğe maske

30.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Olafur Arnalds, Nils Frahm, Johann Johannsson gibi bestecilerin başını çektikleri çağdaş klasik müzik akımına üye Alman piyanist Lambert, geçtiğimiz cumartesi günü Borusan Müzik Evi’nin konuğuydu.

Çağdaş klasik müziğe maske

Geçen yıl eylül ayında çıkardığı ‘Stay in the Dark’ albümünden sonra çıktığı turnenin 2016’daki son konserini İstanbul’da veren sanatçı, davul eşliğinde sahne aldığı konserde ‘Stay in the Dark’tan ve ilk albümünden ‘Fagerhult’ gibi besteleri de seslendirdi. Seyirciyle diyalog kurmaya oldukça meyilli olan sanatçı, çocukluğunda ağabeyiyle yaşadığı bir kavgayı anlattığı ‘Locked’ şarkısında salonu adeta bir caz mekânına dönüştürmeyi başardı. Gerek piyanodaki yetkinliği, gerek etkileyici besteleriyle Lambert, takip edilmesi gereken sanatçılardan.

Solo piyano ve piyano-davul ikilisi bestelerinin çalındığı konserde taktıkları, İtalya’nın Sardinya Adası’nın karnavallarında kullanılan boynuzlu hayvan maskeleri, sanatçıları imaj olarak çağdaşlarından ayrı bir yere koymanın yanı sıra çağdaş klasik müziğin minimalist tabiatına da adeta meydan okuyor.