Sağlıklı Beslenme Çağlanın faydaları nelerdir? Çağla neye iyi gelir?

Çağlanın faydaları nelerdir? Çağla neye iyi gelir?

27.05.2021 - 14:12 | Son Güncellenme:

Çağlanın faydaları en az lezzeti kadar çoktur. Mayhoş bir tadı olan çağla meyvesi hakkında kesinlikle bilmeniz gereken noktaları sizin için derledik. Çağlanın faydaları saymakla bitmiyor ancak en önemlilerini bir araya getirdik. İşte çağlanın faydaları…

Çağlanın faydaları nelerdir Çağla neye iyi gelir

Çağlanın faydaları nelerdir? Çağla meyvesi çoğu kişinin vazgeçilmezi, baharın müjdecisi harika bir meyvedir. Tadının ekşi ve mayhoş olmasından dolayı, adının söylenmesi bile ağızların sulanmasına yeten çağla faydalarıyla da göz dolduruyor.

Çağlanın faydalarına geçmeden önce çağlanın nasıl bir meyve aldığını anlatalım.

Çağla nedir?
Çağla Kayısının olgunlaşmamış haline denir. Yıl boyunca sadece 20 gün var olan çağla bahar aylarının da müjdecisidir.

İster meyve olarak isterde yemeklerin içinde yenebilen bu meyvenin seveni çoktur.


Çağlanın faydaları
*Kolesterolü düşürür aynı zamanda kötü kolesterolün düşmanıdır.
*30 gramında 160 kalori bulunduğu için iyi bir diyet besinidir. Aynı zamanda doyurucudur.
*Safra kesesinde taş oluşumunu engeller.
*C vitamini kaynağıdır.
*Kas kasılması ve kramp yaşayanlar için faydalıdır.
*İltihap oluşumunu engeller.
*Kalp ve damar sağlığı için oldukça faydalıdır.
*Güçlü bir antioksidan kaynağıdır.
*Tansiyonu dengeler.
*Metabolizmayı hızlandırır.

Çağlanın faydaları nelerdir Çağla neye iyi gelir


Çağla sarma tarifi
Çağlanın yemeklerde sıkça kullanıldığını söylemiştik. İşte çağla sarma tarifi

Malzemeler
*4 kuru soğan
* ½ bardak zeytinyağı
*1 çay bardağı pirinç
* ½ kilo çağla
*Dolmalık fıstık
*Tuz
*Maydanoz
*Yenibahar
*Dereotu

Yapılışı
Çağlaların çekirdeklerini ayıklayıp yıkayın. Soğanları küp küp doğrayıp Tencereye biraz su koyup pişirin. Zeytinyağını, pirinci, çağlayı üzerine ekleyin. Biraz kavurduktan sonra dolmalık fıstığı ve baharatları, maydanoz ve dere otuyla birlikte ekleyin. Üzerine 1 bardak su koyup pişirin.
3-4 dakika kavurun. 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık, 1 çay kaşığı yenibahar ve kuş üzümü, yarım demet maydanoz ve dereotu, tuz ekletin. Üzerine 1 çay bardağı su ekleyip su tamamen çekene dek pişirin. Sarmanın içi hazır. Artık sarma işlemine geçip pişirebilirsiniz.


Çıfıt otu bitkisi faydaları

Yazarlar