Gündem Çağlayan Irmak anısına 24. kütüphane Siverek’e

Çağlayan Irmak anısına 24. kütüphane Siverek’e

30.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’de 2011 yılında bir trafik kazasında yaşamını yitiren Çağlayan Irmak (32) anısına ailesi tarafından başlatılan köylere kütüphane kurma çalışmaları rekora gidiyor.

Çağlayan Irmak anısına 24. kütüphane Siverek’e

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Duydum köyünde açılan kütüphane Irmak anısına açılan 24. kütüphane oldu. Öğretmen Benisa romanlarının yazarı Huriye Saraç adına açılan kütüphane, köyde bayram sevinci yaşattı.
7’den 77’ye herkese hitap eden 4.090 kitabın bulunduğu kütüphanenin açılışına Urfa Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Siverek Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu, şube müdürleri, okulun bütün öğretmenleri ile öğrencileri, çevre köylerden öğretmenler ve Duydumlular katıldı.
Urfa Milli Eğitim Müdürü Metin İlci açılışta yaptığı konuşmada kuş uçmaz, kervan geçmez bir köy olan Duydum’a, İzmir’den gelip bir kütüphane kazandırdıkları için başta Huriye Saraç ve Mesut Tim olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Emekli öğretmen, Köy Enstitülü Huriye Saraç, nasıl ki karnımız acıktığında bir tabak yemekle doyuyorsak zihnimiz acıktığında da yapacağımız şeyin kitap okumak olduğunu söylerken, kütüphaneden herkesin faydalanmasını istedi.
Kitap bağışlamak isteyenler 0232 246 82 46 numaralı telefondan İbrahim Irmak’la irtibat kurabilir.