Cadde Çağlayan Paris’te açılışını yaptı

Çağlayan Paris’te açılışını yaptı

02.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Paris Moda Haftası’nda Vionnet Moda Evi’ne katılan modacı Hüseyin Çağlayan, Vionnet’teki ilk kreasyonununda romantik bir tarz ortaya koydu

Çağlayan Paris’te açılışını yaptı

Fransa’nın başkenti Paris, birbirinden ünlü tasarımcıları ağırlamaya devam ediyor. Moda haftasının ikinci ve üçüncü gününde Avrupa’nın en köklü tarihe sahip moda evlerinde biri olarak gösterilen Vionnet, Rochas, Chloe, Paco Rabanne ve Manish Arora podyuma çıktı. Geçtiğimiz aylarda Vionnet Moda Evi’nin kreatif direktörü Goga Ashkenazi, Lefkoşa doğumlu Çağlayan’ı marka bünyesine kattıklarını açıklamıştı.

Haberin Devamı

‘Onun hayranıyım’

Bu kapsamda ilk kez düzenlenen Vionnet defilesi modaseverlerden tarafından da merakla bekleniyordu. Defile öncesi ‘Fashionista’ internet sitesine Hüseyin Çağlayan’la ilgili açıklamalarda bulunan Ashkenazi, ‘Hüseyin, sahip olduğu benzersiz yaklaşımı, yenilikçi kreasyonlarımız için beraberinde getirecek. Doğal olarak hepimiz Vionnet’in estetik anlayışına entegre olacağız’ dedi. Askenazi daha önce de Çağlayan’ın çalışmalarına hayran olduğunu belirterek onu bir sanatçı olarak gördüğünü belirtmişti.

Sandaletli yorum

Vionnet, pudra tonların hakim olduğu romantik kreasyonunda kadınlara zerafet ve şıklığı vaadetti. Dökümlü elbiselerin, tül ve şifon geçişlerin ağırlıklı olduğu koleksiyon modern bir sadelikle yorumlandı. Defilede yere kadar uzanan tül pelerinler, transparan gece elbiseleri ve body formlu parçalarla kombinlenerek podyumda masalımsı bir geçişe imza attı. Son dönemin en popüler renkleri arasında yer alan metalik gri elbiselerde kendini gösterirken, rahat ve farklı renkli sandaletlerle kombinlendi. Çağlayan defile sonrası, Vionnet Moda Evi’nin sahibi Goga Ashkenazi ile birlikte podyuma çıkarak modaseverleri selamladı.

Haberin Devamı

Renkli bir sokak modası
Ünlü Fransız markası Chloe, 2016 İlkbahar/Yaz kreasyonunda yumuşak ve kadınsı hatlarından vazgeçmeyerek romantik geçişlerindeki iddiasını bir kez daha kanıtladı. 70’lerden ilham alarak hazırladığı eşofman takımlarına da defilede yer veren marka, uçuş uçuş etekler, dalgalı elbise geçişleri, salaş tulumlar ve straplez elbiselerle günlük şıklığın her daim en önemli temsilcilerinden biri olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Özellikle omuzları açıkta bırakan elbise ve üstler önümüzdeki sezonda baharı müjdelerken, kreasyonun geniş renk paleti, genç sokak tarzına göz kırptı.