Gündem Çakabey Mavişehir Anaokulu'nda çift dilli eğitim

Çakabey Mavişehir Anaokulu'nda çift dilli eğitim

10.05.2018 - 12:40 | Son Güncellenme:

Özel Çakabey Okullarının Sasalı kampüsü dışındaki tek okulu olan Mavişehir Anaokulu, 36-66 ay arası öğrencilere İngilizce- Türkçe iki dilli ve akademisyenlerin hazırladığı GEMS tabanlı özel bir model uyguluyor.

Çakabey Mavişehir Anaokulunda çift dilli eğitim

Okul öncesi programının, beş yıldır akademisyenler ile devam eden çalışmalarla zenginleştirildiğini ve farklılaştırıldığını anlatan İlkokul Müdürü Nesligül Keçeciler “Tüm eğitim yaşamının temeli ve şekillendiği dönem, okul öncesidir. Biz eğitimciler, bu dönemin önemini bıkıp usanmadan anlatmalıyız. Okul öncesinde oyunlar, geliştirdiğimiz beceriler, derslerimiz yani tüm okul deneyimi onların gelecek yaşamlarında müthiş etkili olacaktır. Bu yüzden bu dönem “daha çok küçükler” diye hafife alınmamalı, bu dönem eğitimi tesadüfi, rastgele veya geleneksel olmamalıdır. Çocukların her günü, anlamlı bir bütünün, zevkli bir parçası olacak şekilde özenle hazırlanmalıdır.”

Haberin Devamı

Çocuklarımızı 2030’lu yıllar için yetiştiriyoruz

Bu yüzden Çakabey’de en önem verdiğimiz yaş grubu olan okul öncesinde, çocuklarımızın 21. yüzyıl becerilerini ve öğrenmeye doğal bir ilgi geliştirmeleri önceliklidir. Bugünün okul öncesi öğrencileri, 2030’lu yıllarda iş yaşamında olacak ve henüz bilmediğimiz mesleklerde de çalışacaklar. Başarılı olmaları için 21. yüzyıl becerilerini bugünden kazanmaları şarttır. Eğitimin bir insana kazandırması gereken değerler değişmektedir ve Çakabey Okulları olarak bunu öngördüğümüz için tüm okul öncesi ve ilkokul programımız üzerinde beş yıldır akademisyenler ile çalışıyoruz. Mavişehir Anaokulumuzda da 4 yaştan itibaren dopdolu ve çocuklarımızın büyük zevk aldığı programımızın sonuçlarını, ilkokuldan itibaren öğrencilerimizin yaşamlarında görebiliyoruz.” dedi.

Haberin Devamı

İngilizce, Almanca, Fransızca bu yaştan itibaren bir iletişim aracı olmalıdır

Dilin bir ders değil, iletişim aracı olarak algılanması gerektiğini belirten Nesligül Keçeciler “Bu yüzden çocuklarımız İngilizce, Almanca, Fransızca dillerini, edinim programı ile yani anadilini öğrendikleri süreç ile aynı şekilde öğrenirler. Çakabey’de İngilizce-Türkçe iki dilli programımız, dil öğretimindeki ve bu yaş grubundaki deneyimimiz ile şekillenmiştir.” diyerek bu alandaki başarılarının da altını çizdi.

UNESCO’nun açıkladığı 21. yüzyıl becerileri nedir?

UNESCO 21. yüzyıl becerilerini şöyle sıralıyor:

• Problem belirleme, formülleştirme ve çözme,
• Yaratıcılık ve entelektüel merak,
• Eleştirel düşünme ve sistem düşüncesi,
• İş birliği becerisi,
• Kendi kendini yönetme,
• Sorumluluk ve uyum becerisi,
• Sosyal sorumluluk
• Bilgi ve medya okuryazarlığı,
• İletişim becerileri,