Gündem Çakıroğlu davasında hard disk krizi

Çakıroğlu davasında hard disk krizi

25.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir Ege Üniversitesi’nde, 2015 yılında öldürülen  Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu olan Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu davasının ilk duruşması dün yapıldı.

Çakıroğlu davasında hard disk krizi

İzmir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, bıçaklama olayının olduğu kafenin sahibi F.Y.’nin kırdığı belirtilen hard diskle ilgili rapor hazırlanmasını istedi. Avusturya ve Almanya’da bulunan ‘Arttingo Data Rescue’ firması tarafından hard diskten veri kurtarma işleminin gerçekleştirilemediğine dair rapor geldi.
‘Veri yok’
Mahkeme heyeti bunun üzerine görüntülerin bir kez daha Jandarma Kriminal Laboratuvarı’na gönderilmesi yönünde karar verip duruşmayı mart ayına erteledi. Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Laborutavarı’nın hazırladığı rapor, mahkeme dosyasına girdi. Raporda, hard disk üzerinde çeşitli yöntemlerle yapılan inceleme ve kopyalama girişimlerinden bir görüntü ve veri elde edilemediği bildirildi. Fırat Yılmaz Çakıroğlu davasına 27 Mart Pazartesi günü 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edilecek.