Gündem Çakmak akciğer kanserine yenildi

Çakmak akciğer kanserine yenildi

04.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Balyoz davasında 18 yıl hapse mahkum edilip Anayasa Mahkemesi’nin ihlal kararı sonrasında özgürlüğüne kavuşabilen emekli Tuğgeneral Cem Aziz Çakmak, cezaevindeyken tespit edilen akciğer kanseri tedavisini sürdürdüğü Ankara GATA’da 52 yaşında hayatını kaybetti.

Çakmak akciğer kanserine yenildi

Çakmak için GATA’da düzenlenen törene katılan ailesi, “Kanın yerde kalmayacak” diye feryat etti.

Haberin Devamı

GATA’daki Törene; Çakmak’ın eşi Sevgi, kızları, yakınları ile 4. Kolordu Komutanı ve Garnizon Komutanı Korgeneral Metin İyidil, korgeneraller, Deniz Kuvvetleri Komutanlığında görevli subay ve astsubaylar ile eski MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda emekli ve muvazzaf asker katıldı. Askeri cenaze aracının geçişi sırasında Çakmak’ın ailesi, “kanın yerde kalmayacak” diyerek, feryat etti. Çakmak’ın cenazesi daha sonra İstanbul’a götürülmek üzere Etimesgut Askeri Havaalanı’na götürüldü. Çakmak bugün öğle namazının ardından Selimiye Kışlası içindeki mezarlıkta defnedilecek.

Başbuğ’dan mesaj

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ da Çakmak’ın ölümü üzerine Twitter’dan, “Amiral Cem Aziz Çakmak Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) son şehididir. Mekânı cennet olsun” diye yazdı.