Gündem Çaldığı arabayı hediye etmiş

Çaldığı arabayı hediye etmiş

19.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Polis çaldıkları araçların motor-şasi numarasını değiştirerek satan şebeke üyelerinin bu araçları doğum günü hediyesi olarak verdiğini belirledi

Çaldığı arabayı hediye etmiş


Ankara Emniyeti Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, çaldıkları lüks otomobilleri motor ve şasi numarasını değiştirerek değiş tokuş yaptıktan sonra satan bir şebekeyi tespit etti. Söz konusu şebekeye yönelik üç aylık teknik ve fiziki takip yapan polis, operasyon için düğmeye bastı. Operasyonda aralarında oto hırsızlık şebekesinin liderleri olan Mehmet T. ve oğlu Semih T.’nin de aralarında bulunduğu beş zanlı gözaltına alındı.

Şifreli konuşmuşlar
Gözaltına alınan zanlıların oto alım-satımı, oto tamiri gibi işlerle uğraştıkları belirtildi. Operasyonda çalındıktan sonra değiş tokuş yapılıp satıldığı belirlenen yedi otomobille çok sayıda çalıntı oto parçası ele geçirildi. Şebeke üyelerinin kendi aralarında yaptıkları telefon görüşmelerinde şifreli konuştukları belirlendi. Zanlıların çaldıkları otomobiller için “zımba” tabirini kullandıkları ve “arabayı zımbaladım”, “iki tane zımbalanacak araba var” şeklinde konuştukları belirlendi. Operasyonunda bu nedenle “zımba” olarak adlandırıldığı belirtildi.

Arabalar parçalanmış
Çete lideri baba mehmet T. ve oğlu Semih T.’nin genellikle lüks otomobilleri tercih ettikleri belirlendi. Çetenin çaldıkları otomobilleri kendi işlettikleri tamirhanede parçaladıkları ya da değiş tokuş yaptıkları tespit edildi.
Mehmet T.’nin, çaldığı lüks bir otomobili değiş tokuş yaptıktan sonra kızına doğum günü hediyesi olarak verdiği belirlendi.