Dünya Çaldığı araçta kapana kısıldı

Çaldığı araçta kapana kısıldı

07.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’de lüks bir aracı çalan hırsız, uzaktan kontrol sistemi sayesinde yakayı ele verdi. Şirket yetkilileri aracın yerini tespit edip kilitlerken, polis ise hırsızı eliyle koymuş gibi buldu

Çaldığı araçta kapana kısıldı

ABD’nin Seattle kentinde bir otomobil hırsızının sıradışı yakalanışı büyük dikkat çekti. 30 Kasım’da kentin en işlek caddelerinden birinde BMW 550i model bir aracı gözüne kestiren hırsız, sürücünün anahtarı otomobilde bırakarak inmesi üzerine harekete geçti. Araca binerek hızla uzaklaşan hırsız gözden kayboldu. Geri döndüğünde aracını bıraktığı yerde bulamayan sürücü, durumu Seattle Polis Departmanı’na (SPD) bildirdi. Polis ise Alman şirketi BMW’yle iletişime geçerek, uzaktan kontrol sistemi bulunan aracın yerinin tespiti için yardım istedi.

Haberin Devamı

Çaldığı araçta kapana kısıldı

Uyuşturucu da bulundu

Şirket yetkilileri, sürücüye ait bilgileri kullanarak yer tespiti yaptı ve aracı uzaktan kilitleyerek polisi bilgilendirdi. Ekipler söylenen yere gittiklerinde aracın park halinde ve hırsızın da içinde uyuduğunu gördü. Hırsızı adete kapana yakalanmış halde bulan polisler araçta arama yaptı. Üzerinde uyuşturucu maddeye de rastlanan hırsız, araba hırsızlığı ve uyuşturucu madde bulundurmak suçlarından mahkemeye sevk edildi.