Van Çaldıranlı Vatandaştan Şehitler İçin Mevlit

Çaldıranlı Vatandaştan Şehitler İçin Mevlit

19.03.2018 - 16:16 | Son Güncellenme:

.

Çaldıranlı Vatandaştan Şehitler İçin Mevlit

Van’ın Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar’ın katılımıyla vatandaşlar tarafından şehitler için mevlit verildi.
Çaldıran ilçesine bağlı Bayazıt Mahallesi’nde ikamet eden Şirin Karabulut adlı vatandaş, vatan için canlarını feda eden şehitler için mevlit verildi. Şirin Karabulut’un evinde verdiği mevlide Belediye Başkan Vekili Yardımcısı Alp Şevket Aksoy, İlçe Emniyet Müdür Vekili Komiser Yunus Emre Aksoy ve vatandaşlar da katıldı. Şehitler için evinde mevlit verdiğini ifade eden Karabulut, “Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda ve günümüzde Afrin’deki şehitlerimiz için evimde bir mevlit verdim. Bizler aziz şehitlerimize çok şey borçluyuz. Bir nebze de olsa vatandaş olarak vefa borcumu bu şekil ödemek istedim. Kaymakam ve Belediye Başkan Vekilimiz Tekin Dundar, sağ olsunlar bizleri kırmadan davetimize teşrif ettiler. Mahalledeki halkımızla birlikte mevlit sonrası yemekte bir araya geldik. Mülkiye amirinin evimize kadar gelip eşlik etmesi bizleri mutlu etti” dedi.
Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar ise, Bayazıt Mahallesi’nde ikamet eden Şirin Karabulut’un kendilerine gelerek şehitlerimiz için mevlit vermek istediğini belirterek, “Vatandaşımız, mevlide bizim de katılmamızı istedi. Bu nazik davranışı karşılıksız bırakmayarak kurum amirlerimizle birlikte mevlide katıldık. Bu bizleri de mutlu etti. Devlet olarak her zaman duyarlı vatandaşlarımızın yanındayız. Vatandaşımızın 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıldönümü ve vatanımız uğruna canlarını hiçe sayarak feda eden Afrin şehitlerinin olduğu bir döneme denk getirerek verdiği mevlit, bizler için büyük bir önem arz etmektedir. Rabbim kabul etsin. Bizde var olduğumuz sürece, bizlerden sonra yaşayacak olan gelecek nesiller de ülkemizin birliği, bütünlüğü için hayatlarını feda eden aziz şehit ve gazilerimize vefa borcumuz olacaktır. Aziz şehitlerimizi şükran, minnetle yad ediyor, gazilerimize sağlık dolu ömürler diliyorum” diye konuştu.