Cadde Çalgı Çengi İkimiz Türkiye turnesine başladı!

Çalgı Çengi İkimiz Türkiye turnesine başladı!

13.01.2017 - 08:12 | Son Güncellenme:

Avrupa’daki gösterimlerini başarılı bir şekilde sonlandırarak Türkiye turnesinin ilk ayağına Ankara’dan başlayan Çalgı Çengi İkimiz oyuncularından Ahmet Kural, Murat Cemcir ile filmin yönetmeni ve senaristi Selçuk Aydemir Ankara’da bulunan Taurus AVM’de hayranlarıyla buluştu.

Çalgı Çengi İkimiz Türkiye turnesine başladı

Çalgı Çengi İkimiz oyuncularından Ahmet Kural, Murat Cemcir ile filmin yönetmeni ve senaristi Selçuk Aydemir Ankara’da bulunan Taurus AVM’de hayranlarıyla buluştu.

Haberin Devamı

Her projelerinde Ankara’ya atıfta bulunan ve şehirde geniş bir hayran kitlesine sahip olan ekibi çok yoğun bir kalabalık karşıladı. TR 40 33 Productions yapımcılığında vizyona giren Çalgı Çengi İkimiz’i izlemek için Çankaya İş Okulları Özel Rehabilitasyon Merkezi’nden gelen 25 öğrenci de, oyuncularla birlikte fotoğraf çektirdi. Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Selçuk Aydemir aynı gün içinde hem Ankara, hem de Konya’da ‘Çalgı Çengi İkimiz’ gösterimlerine katılarak iki şehirde birden sinemaseverlerle bir araya geldi.

‘BEN AKSİYONA ALIŞKINIM, MURAT BEY ZORLANDI’
Ankara’daki gösterim öncesinde basının ve salondaki izleyicilerin sorularını cevaplayan ekipten Ahmet Kural ‘Hayal ettiğimiz gibi Çalgı Çengi İkimiz ve Ankara. İlk filmin verdiği mutluluk özveri ve istekle bu kez daha gazla oynadık. Sınav gibi bir film, karakterler sürekli bir sınav içinde. Kar, kış, kıyamet korku ve endişeye rağmen sinemaseverler bizi yalnız bırakmadılar. Biz de her şeye rağmen Viyana'dan döndük’ açıklamasında bulundu. Kural, kendisine sorulan filmdeki aksiyon sahneleriyle ilgili ‘Ben alışkınım zaten, aksiyonlu bir yapım var ve vücut yapım buna müsait, Murat Bey zorlandı’ diyerek espri yaptı. Kural, heyecanını ise ‘Bizim yavrumuz Çalgı Çengi. İlk filmimiz. Toprağımızdayız bugün, heyecanlıyız’ sözleriyle dile getirdi.

Haberin Devamı

‘KADROMUZ ADETA ALL STAR’DI’
Murat Cemcir de ‘Şu ana kadar en kalabalık kadrolu filmimiz Çalgı Çengi İkimiz oldu. Adeta All Star'dı. Hepimiz bir arada domino taşı gibi çok güzel bir ekip olduk. Coğrafya, ekonomi ve siyasi olarak gülmeye en çok ihtiyacımız olan dönemlerdi. O yüzden seyirci bu kadar ilgi gösterdi. Avrupa'da da çok beğenildi. En uzun çalıştığımız film. Düğün Dernek serilerinde olağanüstü rakamlara ulaştık. Çalgı Çengi'nin yarısı ise Ankara izleyicisiydi’ cümleleriyle seyirciye teşekkür etti.

‘İLK FİLMDE İNSANLARI KAPIDA BEKLEMİŞTİK’
Çalgı Çengi İkimiz’i yazan ve yöneten Selçuk Aydemir ise filmin ikincisini çekme kararı aldıkları dönemi anlatırken ‘Zaten uzun zamandır geri dönme hikayesi aklımızda vardı, pek değerli yapımcımız Murat Cemcir'in ısrarları sonucu karar verdik. Çok fazla şey denedik bu filmde, sonraki filmlerde kullanacağımız denemelerimiz oldu’ ifadelerini kullandı. Aydemir, ayrıca 6 sene önce ilk filmin vizyona girdiği dönemden bahsederek ‘Birinci filmde de Ankara’ya gelmiştik, çünkü İstanbul'da pek oynamıyordu Çalgı Çengi. Kapıda insanları beklemiştik, bizi kimse tanımıyordu. ‘Aa bunlar filmdeki çocuklar mı?’ diyorlardı, inşallah bu defaki güzel olur. Biz de çeşitli şehirlerde nabız tutuyoruz’ dedi. Çekim sürecinin zor olduğunu da vurgulayan Aydemir ‘Çekim süreci çok zordu. Biz işimizi güzel yapmanın motivasyonuyla devam ettik’ diye konuştu. Sonrasında fuaye alanına geçen Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Selçuk Aydemir, alkışlar ve çığlıklarla karşılandı. Aydemir yapılan tezahüratlara ‘Yoğun ilginizden dolayı çok teşekkür ederim, çok alışkın değilim ben. Mikrofonu alışkın arkadaşlara veriyorum’ karşılığını vererek sözü Kural ve Cemcir’e bıraktı. İkilinin, ‘Bizi bir araya getiren Selçuk Aydemir’dir’ cümlesi üzerine ise salondan ‘Allah razı olsun sizden Selçuk Aydemir’ sesleri yükseldi.

Haberin Devamı

‘KONYA BİZİM CANIMIZ’
Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Selçuk Aydemir, aynı gün Konya’yı da ziyaret etti. Konya’da bulunan Kent Plaza Cinemaximum Sinemaları’nda basın mensupları ve hayranlarıyla buluşan film ekibi, üç salonda sinemaseverleri selamlarken merak edilen soruları cevaplandırdı. Filmin yönetmeni Selçuk Aydemir, ‘Gidişattan çok memnunuz, hem seyirci sayısı hem de yorumlardan. Aslında tutmayan bir filmin devamını yaparak büyük riske girdik ama biz denedik ve Türk seyircisi bizi yanıltmadı’ diye konuşurken, ‘Murat Cemcir ‘Doğal afete rağmen çok iyi bir açılış yaptık’ açıklamasında bulundu. 4 sene Konya’da üniversite eğitimi gören Ahmet Kural ‘Konya bizim canımız. 4 sene burada okudum. Havası, suyu, insanı, yaşamı hoştur. Ekmeğimiz burada’ diyerek Konya’yı ne kadar sevdiğini anlatırken Selçuk Aydemir de ‘İlk ödülümü Konya’dan almıştım. Benim için önemlidir’ dedi. Bunun üzerine Murat Cemcir ‘Henüz Konya’dan bir ödülüm yok ama seyircisini çok seviyorum. Sahiplendiği zaman bırakmıyor’ yorumunda bulundu.

Haberin Devamı

‘GELECEKTE DRAM FİLMİ DÜŞÜNÜYORUZ’
Kendisine dram oynayıp oynamayacağı sorulan Ahmet Kural ‘Dram düşünüyoruz ama çok ileride. Şu an güldürmek çok güzel’ cevabını verdi. Yeni projelerden de bahseden Selçuk Aydemir, ‘Önümüzde bir film var. O zamana kadar belki diziler de belli bir süreye inmiş olur. Devam filmi değil yeni bir proje olacak’ dedi. Kural’ın bunun üzerine söylediği ‘Yeni bir Çalgı Dernek’ sözleri herkesi güldürürken, oyuncu ‘Çalgı Çengi bizim gözbebeğimiz. Yeni bir senaryo ve yeni film yapacağız inşallah’ dedi. Aydemir ‘İlk filminize göre çok büyük bir bütçeyle Çalgı Çengi İkimiz’i yaptınız. Bunun bir dezavantajı var mı?’ sorusuna ‘ Yönetmene hiç dezavantajı yok ama yapımcıya olabilir’ diyerek espri yaptı.