Manisa Çalınan Traktörlerine Kavuşan Yaşlı Çift Gözyaşlarına Hakim Olamadı

Çalınan Traktörlerine Kavuşan Yaşlı Çift Gözyaşlarına Hakim Olamadı

13.02.2018 - 19:46 | Son Güncellenme:

.

Çalınan Traktörlerine Kavuşan Yaşlı Çift Gözyaşlarına Hakim Olamadı

MANİSA (AA) - Şehzadeler ilçesinde çalınan traktör, jandarma ekiplerin uzun uğraşları sonucu bulunarak sahibine teslimi sırasında duygulu anlar yaşandı.

Haberin Devamı

Karaoğlanlı Mahallesi'nde İsmail Keçeci'ye ait 45 M 0989 plakalı traktörün 06 Şubat tarihinde çalınması ile ilgili inceleme başlatan Jandarma ekipleri, traktörün götürülebileceği güzergahlar üzerinde bulunan kameralar ve PTS kayıtları incelendi.

Yapılan incelemede traktörün İzmir'in Kemalpaşa İlçesi Çambel Mahallesi ile Akalan Mahallesi arasında bir yerde olduğu tespit edildi.

Traktörün hemen elden çıkartılabileceği ihtimalini değerlendiren ekipler, internet siteleri ve sosyal medya alışveriş hesaplarında inceleme başlattı.

Traktörün eşgaline uygun bir ilan Facebook üzerinden bir ikinci el satış sayfasında yayınlandığı belirlendi. İlanda çalınan traktöre benzeyen çadır kısmı sökülmüş, plakasız ve aynı marka traktör piyasa değerinin çok altında satılık olduğu "2014 model kusursuz traktör 12 bin TL" ilan ile satılığa çıkarıldığı tespit edildi.

Haberin Devamı

İlanını yayınlayan şahsa ait kişisel sayfasında yapılan incelemede, kullanıcının iletişim bilgilerine ulaşan Manisa İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü koordinesinde bir çalışma başlatıldı.

İzmir'in Bornova İlçesi Yeşilova Mahallesi'nde olduğu belirlenen Ç.A.Y (30) ile alıcı kılığında irtibata geçen jandarma ekipleri, satılık olan traktörde yaptıkları incelemede İ.K'ye ait çalınan traktör olduğu teşhis edildi.

Ekipler, gözaltına aldığı Ç.A.Y'ın verdiği ifadesinde traktörü M.T'den satın aldığını itiraf etti.

Gözaltına alınan M.T. de traktörü çaldıklarını itiraf ederek Ö.A. (34) ile birlikte traktörü çaldıklarını anlattı.

Jandarma ekipleri, firari olan Ö.A'nın yakalanması için çalışma başlattı.

Ç.A.Y ve M.T'nin jandarmadaki işlemleri sürüyor.

- Traktörlerine kavuşan yaşlı çift gözyaşlarına hakim olamadı

Ekipler, bulunan traktörü Manisa'ya getirerek sahibi Keçeci'nin evinin önüne getirdi.

Evden çıkan Keçeci ve eşi Veliha Keçeci, gözyaşlarına hakim olamayarak traktörlerini getiren jandarma ekiplerine sarılıp teşekkür etti.

Keçeci, yaptığı açıklamada, tüm geçim kaynağını traktörüyle karşıladığını, jandarmanın titiz çalışması sonucu yeninden traktörüne kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.