Gündem Çam ağacı tatbikatı!

Çam ağacı tatbikatı!

27.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yılbaşının simgesi olan çam ağaçlarının kaçak kesimini önlemek için denetimler hız kazandı. İstanbul Sarıyer’de denetim amacıyla yapılan tatbikat ‘ciddiyetiyle’ gerçeğini aratmadı...

Çam ağacı tatbikatı

Yılbaşının simgesi olan çam ağaçlarının yasa dışı kesilerek satılmasını önlemek için yapılan denetimler kapsamında İstanbul Sarıyer’de tatbikat düzenlendi.
Tatbikatta senaryo gereği, ormanlık alanda ellerindeki kazmayla bir ağacı kökünden çıkarmak isteyen iki şüpheliye ekipler bir anda müdahale etti. Ekipler tarafından tam zamanında yakalanan şüphelilere cezai işlem uygulandı.

‘Canlı fidan alsınlar’
Orman Bölge Müdürü İsmail Üzmez, yılbaşında ağaç kesmek yerine fidan dikmeye dikkat çekerek, “Yılbaşının yaklaşmasıyla ormanlarda ağaç kesim ihbarı alıyoruz. Biz diyoruz ki yeni yıla girerken ağaç kesmeyin, fidan dikin. İstiyoruz ki İstanbullular bu konuda duyarlı olsun. Vatandaşlar gelsinler buradan canlı fidan alsınlar. Yeni yıla fidan dikerek girsinler. Ormanlarda ağaç ve fidan kesmenin cezaları var. 6 aydan başlayıp 3 yıla kadar hapis cezası var. 20 bin lira da para cezası var. Vatandaşlar yeni yıla dikili bir ağacım var düşüncesiyle girsinler istiyoruz” dedi.

‘Müdahaleye karışıyoruz’
Denetimleri sıklaştırdıklarını kaydeden Üzmez, “24 saat ormanda koruma hizmeti yapıyoruz. Kış aylarında odun ihtiyacı ve yılbaşından dolayı denetimlerimizi yoğunlaştırıyoruz. Yakalanmalar gittikçe düşüyor. Bilinçlenme var. Ormanlık sahadaki bütün ağaçların müdahalesine karışıyoruz. Şahıs arazisi de olsa gene müdahalemiz oluyor” dedi.

Haberin Devamı

Yılbaşı öncesi fiyat denetimi

Yılbaşına sayılı günler kala İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tüketici Hakları Zabıta Amirliği ekiplerinin denetimleri de sıklaşmaya başladı. Ekipler, Beyoğlu’ndaki İstiklal Caddesi ve ara sokaklarında faaliyet gösteren işyerlerinin fiyat ve etiket listelerini kontrol etti. Tüketici Hakları Zabıta Amirliği, fiyat tarifesi bulundurmayan veya eksik olan işletmeler hakkında yasal işlem yaptı.
AA