Eskişehir Cam İşçisi İstediğini Aldı

Cam İşçisi İstediğini Aldı

09.06.2017 - 15:09 | Son Güncellenme:

.

Cam İşçisi İstediğini Aldı

Kristal İş Sendikası ile cam işverenleri arasında yürütülen 25. Dönem Cam Grup Toplu Sözleşmesi görüşmeleri tamamlandı. Grev kararının ertelenmesinin ardından fabrikada direnişe başlayan cam işçileri, toplu sözleşmede istediğini aldı.
Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Kristal İş Şube Başkanı Erdal Akyazı, “Sözleşme görüşmelerinin tıkandığı noktada, cam işçisinin güçlü iradesiyle işveren tekrar masaya çekildi ve sözleşme yapıldı. Toplu iş görüşmelerinin başından itibaren özellikle grev ertelemesi sonrası gösterdiği birliktelikle hem işçi sınıfına hem de sendikamız adına büyük kazanımların önünü açan değerli üyelerimizi tebrik ediyorum” dedi.

İşte cam işçisinin kazanımları
Toplu iş sözleşmesi ile edinilen kazanımlar hakkında bilgi veren Akyazı, şunları söyledi:
“İşverenin tüm baskılarına rağmen, hiçbir idari maddede kayıp yaşanmamıştır. Sözleşme süremiz 2 yıl olarak belirlenmiştir. Ücret artışı olarak cam grup ortalamasına yüzde 16,3, Eskişehir Paşabahçe fabrikasına yüzde 18,5 zam yapılmıştır. Sosyal haklarda yüzde 19-20 bandında kazanımlar sağlanmış, giyim, yakacak, izin, bayram ücretlerini kapsayan dörtlü paket yüzde 14,1 zamla 5 bin 710 liraya yükselmiştir.”
Edilen hakların tüm cam işçilerini kapsadığını belirten Akyazı, “Yapılan anlaşma ile Şişecam A.Ş. işvereni, işveren sendikası üyesi olmamasına rağmen, cam işverenleri sendikasına üye iş yerleri ile birlikte tek tutanak hazırlatarak, cam grup toplu iş sözleşmesi bölünmemiş ve tüm iş yerleri için aynı şartlarda ve aynı süre için iş sözleşmesi imzalanmıştır” dedi.