Mutfak Çamaşır suyu kullanmak tehlikeli mi?

Çamaşır suyu kullanmak tehlikeli mi?

12.08.2016 - 12:44 | Son Güncellenme:

Temizlik amaçlı kullandığımız çamaşır suyu teklikeli mi ? Çamaşır suyu başka temizlik maddeleriyle karıştırılırsa ne olur?

Çamaşır suyu kullanmak tehlikeli mi

Yasal mevzuata olarak üretilmiş çamaşır suyunu kullanma talimatlarına uygun şekilde kullanırsanız çamaşır suyu tehlikeli değildir.

Haberin Devamı

Çamaşır suyu içerisindeki aktif madde olan hipoklorit insan vücudundaki hücrelerde de bulunur ve doğal mikrop öldürücü olarak bilinir. Hipoklorit solüsyonları tıbbi işlemlerde de dezenfekte etmek amacıyla kullanılmaktadır.

Çamaşır suyunu kullanırken yapılan en büyük hata ise başka bir ürünle karıştırmaktır. Evinizde yerleri silerken veya mutfağı temizlerken çamaşır suyu kokusunu maskelemek için temizlik suyuna hem çamaşır suyu hem de yüzey temizleyici koyarsanız o zaman solunduğunda tehlikeli gazların ortaya çıkmasına neden olabilirsiniz.

Çamaşır suyu kullanmadan önce mutlaka talimatları okumalısınız. Çamaşır suyunu başka bir temizlik malzemesi ile karıştırmamalısınız. Aksi takdirde ortaya çıkan kimyasal tepkimeler sağlığınızı tehdit edebilir.

Yazarlar