Teknoloji Çamaşırlarını katlamaktan nefret edenlere özel robot: FoldiMate

Çamaşırlarını katlamaktan nefret edenlere özel robot: FoldiMate

11.01.2018 - 10:28 | Son Güncellenme:

Kıyafetlerinizi renklerine göre ayırıyor, yıkıyor, kurutuyor ve en sonunda katlıyorsunuz. Yıkama ve kurutma işlemini zaten makineler yapıyor, artık son işlemi sizin için yapabilecek ilginç bir robot üretildi.

Çamaşırlarını katlamaktan nefret edenlere özel robot: FoldiMate

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

980 dolar değerindeki çamaşır katlama makinesi CES 2018’de ABD-Israil şirketi olan FoldiMate tarafından tanıtıldı ve makinenin ismi de şirketle aynı ismi taşıyor. Makinenin orijinal konsepti aslında geçen seneki konferansta sergilenmişti. Bu sene asıl tanıtımı yapılan makinenin hala bazı problemleri var.

Çamaşırlarını katlamaktan nefret edenlere özel robot: FoldiMate

FoldiMate CMO’su Debbie Cohen-Abravanel, konferansta şirketin genel merkezinde çalışan bir prototibin bulunduğunu ancak bu sene sadece makinenin çamaşırı alma mekanizmasını göstermek istediklerini söyledi. Havlu ve ve t-shirt’lerde makine sorun yaşamadı ancak uzun kollu bir gömlekle çalıştırmayı denediklerinde kolu sıkıştı ve makine çalışmadı, ayrıca makine çorap gibi küçük ve havlu gibi büyük çamaşırları da katlayamıyor. Bir çamaşırın ortalama katlanma süresi ise 35-45 saniye arasında sürüyor.

Haberin Devamı

Makine mükemmel bir şekilde çalışıyor olsa bile bin dolara yakın bir ücret ödemenin fazla olduğu düşünülüyor. FoldiMate, yakın zamanda ön siparişleri almaya başlayacak ve en geç 2019’da müşterilerin kullanımına sunulacak.