Ankara ÇAMKORU DOĞA OKULU PROJESİ TANITILDI

ÇAMKORU DOĞA OKULU PROJESİ TANITILDI

30.09.2014 - 16:12 | Son Güncellenme:

.

ÇAMKORU DOĞA OKULU PROJESİ TANITILDI

Ankara Kalkınma Ajansı öncülüğünde başlatılan Çamkoru Doğa Okulu Projesi, Çamlıdere Belediyesi’nde yapılan sunumla tanıtıldı.
“ÇOCUKLARIMIZ DOĞAYI KEŞFEDİYOR”
Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ankara Kalkınma Ajansı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ortaklığıyla planlanan proje, Ankara’nın farklı kesimlerden gelecek çocukların eğitim, rekreasyon ve spor hizmetlerine erişimlerini artırmak amacını taşıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Ankara Kalkınma Ajansı desteğiyle hayata geçirilen projenin, “Çocuklarımız Doğayı Keşfediyor” başlıklı sloganı bulunuyor.
HEDEF 500 ÇOCUK
Proje faaliyetleri, Bilinçlendirme Seminerleri, Festival Etkinliği, Çocuk Şenliği, Doğa Eğitimi Modülleri başlıklarından oluşuyor. 40 okuldan öğrencilerin ücretsiz ağırlanacağı proje boyunca etkinliklere toplam 500 çocuğun katılımı hedefleniyor.
“İNEK GÖRÜNCE ŞAŞIRAN ÇOCUKLAR GÖRDÜM”
Tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Çamlıdere Kaymakamı Halid Yıldız, proje sayesinde çocukların doğayı anlamada daha bilinçli olacaklarını dile getirerek, başta Ankara Kalkınma Ajansı olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade etti.
Halid, sözlerine şöyle devam etti: “Ben, Çamlıdere’ye gelip inek gördüğünde şaşıran çocuklar gördüm. Bu proje sayesinde çocuklar doğayı daha iyi tanıyabilecek. Bu proje, Çamlıdere’de oturan çocuklarımızdan daha çok, vakitlerini bilgisayar başında geçiren çocuklar için büyük bir fırsat niteliği taşıyor.”
“DOĞA BİLİNCİ KAZANMALARINA VESİLE OLACAK BİR ENSTRÜMAN”
Proje hakkında bilgilendirme sunumu yapan Proje Danışmanı Mustafa Zati, “Proje, başta dezavantajlı çocuklarımız olmak üzere tüm çocuklarımıza doğa bilinci kazanmalarına vesile olacak bir enstrüman olarak düşünüldü” diye konuştu.
Zati, Çocukların sıkışıp kaldıkları ortamdan dışarı çıkabilecekleri bir ortam sunarak alternatif oluşturmaya çalıştıklarını kaydederek, “Bu projenin bir örnek teşkil etmesini amaçlıyoruz” ifadesini kullandı.